BUTFF 8 t/m 12 sept. 2010
NL - EN
ARCHIEF
home programma kaarten films insturen pers over butff eten&slapen

NachtNet Brabant


ticketshop


——— Underground dichters bij BUT filmfestival ———

NJSwarth Als bijprogramma dit jaar voor het eerst bij het Butfilmfestival Underground Dichters Podium elke avond vanaf donderdag 9 september na het filmprogramma. Met als openingsdichter op woensdag 8 september, Diana Ozon (Amsterdam).

Met achtereenvolgens vanaf donderdag 9 september tot en met zondag 12 september:
ACG Vianen (Eindhoven)
Maja Jantar (Belgie)
Harry Zevenbergen (Den Haag)
Nick J. Swarth (Tilburg)
Sven de Swerts (Belgie)
Mark Verver
Rijminstructeur uit Rotterdam met RUFT .

Ruft bestaat in wisselde samenstelling uit: (muzikanten: Crazy Bear, Paul Versteeg, Remco Visser, (dichters) Henri van Zanten (MC Wisecrack), Coen van der Spek (Rijminstructeur), Theo Huijgens, Nick J. Swarth.

Verder nog het dichterscollectief DASTRUGISTENDA (internationaal) , informatie o.a. hier. Zij treden zaterdag 11 september op in de middag met ‘boxring’ een gevecht met woorden op het plein van de Nieuwe Veste. Op zondag 12 september brengen zij Poezie bij het ontbijt. Zaterdagavond podiumoptreden na het filmprogramma. Tussendoor korte acts op diverse plekken in de straat. DASTRUGISTENDA bestaat uit: Philip Meersman (Belgie), Peter Ian Waugh (U.K.), Sergej Birjukov (Rusland), Fjorton (Noorwegen).

Meer informatie over alle optredende dichters afzonderlijk straks in de programmakrant.

Marijke Hooghwinkel, 22 juli 2010.



!!!OPROEP VOOR ZWERVENDE DICHTERS!!!

In het kader van het Butfilmfestival willen wij, naast het film, performance en but dichters programma, ook lokale dichters, kunstenaars en performers uitnodigen om met korte acts op te treden tijdens dit festival. In de vorm van een soort 'speakers corners' of 'sprekerskisten'.

Zwervend over het festival terrein met een eigen halve vierkante meter podium bij de hand (je krijgt een kruk waar je ook op kunt gaan staan/of je maakt je eigen kist), je eigen act/performance/ uitvoeren op elke plek en op elk moment op jouw eigen manier op-in-rond het festivalterrein. In de straat, in het cafe, in de winkel, op het plein, in het nachtcafe (Hangar 20), waar en wanneer je wilt, eventueel in overleg met mij.

Hoe je verder je decor wel of niet maakt/hebt, bepaal je ook helemaal zelf. Je kunt ook 'kaal' optreden. Je kruk of kist is dan de afbakening/markering. De enige eis is dat het BUT is. Zoek vooral de grenzen op, doe datgene wat je altijd al hebt willen doen maar nooit deed omdat het 'niet gepast was' of wat dan ook. Maak gebruik van de gelegenheid om op deze manier op te treden!!

Thema van het festival is: Days of future past. Ruim te interpreteren.

Ik nodig je uit om aan dit 'zwervend ½ m2 podium' deel te nemen. Als je hier voor voelt, laat dat dan zo snel mogelijk weten. Dan kan een en ander nog wat publiciteit krijgen, er worden flyers gemaakt, er kan wat over vermeld worden op de website van het butfilmfestival, etc. En de rest wat hierrondomheen vorm moet krijgen.

Je bepaalt dus alles zelf: plek, tijdstip, act, vorm waarin, alles in-op-rondom die halve vierkante meter. Plus je werft je eigen publiek.

Ik hoor graag of je het doet. Mocht je voor mij nog suggesties hebben voor dichters en kunstenaars die ook op zo'n manier zouden willen optreden, geef die dan door via: maroogh@ziggo.nl. Dan neem ik daarna contact op.
Je kunt mij altijd bellen of mailen als je vragen hebt.

Marijke Hooghwinkel, Watt’s Up .o.e.p.
staart
pbcf
ffidfxhap
pnbgbsnsbkkc