BUTFF 8 t/m 12 sept. 2010
NL - EN
ARCHIEF
home programma kaarten films insturen pers over butff eten&slapen

NachtNet Brabant


ticketshop

Wat is een kwaliteitsfilm en wie bepaald dit?

Om deze normen en grenzen te verkennen wordt dit jaar een symposium georganiseerd met het titel “Grenzen verkennen en overschrijden?”.

Aan de hand van filmfragmenten, samengesteld uit werk van de deelnemers, wordt het thema ingeleid en de discussie gestart met de andere deelnemers en het aanwezige publiek.

Onder leiding van moderator Anneroos Goosen komen de deelnemers uit verschillende disciplines van het BUT aan bod.

Deelnemers zijn o.a.:

- Jörg Buttgereit (Underground filmmaker en producent, Duistland)
- Hester Scheurwater (controversieel filmkunstenaar, Rotterdam)

Het symposium zal op vrijdagmiddag 10 september plaatsvinden.

Voorafgegaan door het studentenfilmblok, het maken van deze films is onderdeel van hun introductie-programma van de verschillende opleidingen. De studenten zullen ook aan het symposium deel te nemen.

Tijdens het symposium worden grenzen onderzocht: “wat is kwalteit in film?” en grenzen overschreden: “door de makers?!”. Hoe ervaren de deelnemers deze normen voor kwaliteit in eigen land en hoe verhouden die zich tot de normen hier in Nederland. Door de filmfragmenten en introducties van de makers worden standpunten duidelijk gemaakt. In de discussie worden deze op scherp

Het zoeken van grenzen en het overschrijden daarvan zorgt er voor dat publiek en maker opnieuw kijken naar wat er toe doet in de filmkunst. Juist omdat het BUT-genre met deze grenzen speelt is het voor makers en publiek noodzakelijk die discussie te voeren. De filmmakers zullen hierdoor steeds beter in staat zijn een onderbouwing van hun werk te leveren, en hun referentiekader aan te passen. Het publiek krijg beter inzicht in de drijfveren en motieven van de makers.

BUT en het symposium zullen ten alle tijden de grenzen van hun culturele kaders verleggen. Zonder dit onderzoek naar het scherp van de snede kan dat kader, voor kennners en publiek, alleen maar nauwer worden.
staart
pbcf
ffidfxhap
pnbgbsnsbkkc