BUTFF 8 t/m 12 sept. 2010
NL - EN
ARCHIEF
home programma kaarten films insturen pers over butff eten&slapen

NachtNet Brabant


ticketshop
Hexperos

Hexperos










Hexperos is muziek over liefde en mysterie.
Het nieuwe album van Hexperos “THE VEIL OF QUEEN MAB” wordt gepresenteerd tijdens de concerten die de band deze zomer geeft en zal uitkomen in september.
Hexperos is een duo bestaande uit Alessandra Santovito (zang, dwarsfluit, hakkebord) en Francesco Forgione (dubbelbas, cello, luit, percussie en keyboard).
Zij gaan met verschillende getalenteerde muzikanten de samenwerking aan, in het bijzonder met de harpist Francesca Romana De Nicola. De live basisformatie is twee muzikanten maar de groep kan worden uitgebreid tot vijf elementen. De titel van dit nieuwe album “THE VEIL OF QUEEN MAB” komt van El velo de la reina Mab by de Nicaraguaanse schrijver en dichter Rubén Darío (1867 - 1916). Een kort verhaal uit de Azul collectie, welk immense lyriek resulteerde in een sprookachtige melancholie, bracht roem aan Dario’s verzen. Het is vol van typisch Zuid Amerikaans magisch realisme, klassieke mythologie en pure fantasie. Koningin Mab is een creatie van Anglo-Saksische mythologie die waarschijnlijk zijn wortels heeft in Keltische legendes, zij is de koningin van dromen. Velen zullen zich herinneren dat Shakespeare haar benoemd, uit monde van Mercurius, in scene IV Act I, van Romeo en Julia, of aan haar mythe refereert in “Een Midzomernachts Droom”. Afgezien van Darío en Shakespeare, geciteerd in onze teksten, hebben vele artiesten in hun werk een eerbetoon gebracht aan koningin Mab, van klassieke schilders, schrijvers en componisten, tot aan rock bands, cartoonisten en filmmakers. In het album wordt, net als in Darìo’s sprookje, koningin Mab is gezien als inspiratiebron, een vertrooster. Het is dankzij haar sluier, “el velo de los sueños, de los dulces sueños, que hacen ver la vida de color de rosa” (“de sluier van dromen, zoete dromen, welke de wereld roze kleuren”), dat het verdriet uit de harten van de vier protagonisten in het verhaal wordt verjaagd. Koningin Mab plaatst hoop in hun borstkas en een klein vleugje ijdelheid om deze arme kunstenaars- een schilder, een beeldhouwer, een muzikant en een schrijver - te vertroosten wanneer zij grote teleurstellingen moeten verwerken.
De maan is een terugkerend element op dit album. In feite is het een aanvullende inspiratiebron voor vele artiesten en wellicht één van de verschijningsvormen van de muze van de artiest. De rest van de teksten zijn geïnspireerd door moeder natuur en, zoals altijd, door de atmosfeer van gotische literatuur. Dit album is opgedragen aan kunst en kunstenaars, aan hun fysieke en spirituele reizen, aan hun inzet, en bovenal aan de fantastische en soms vreselijke Moeder Natuur, van wie wij allen kinderen zijn.
De naam Hexperos komt van Hesperides en Hesperos, de naam is van de eerste ster die verschijnt tijdens de schemering. Dit is ook de favoriete ster van de godin van de liefde, Aphrodite. De Hesperides zijn mythes met mooie stemmen zingen en zorgen voor een boom met gouden appels. Hexperos is het nieuwe project van Alessandra Santovito (grondlegger en voormalig bandlid van Gothica) en Francesco Forgione. Net als in voorgaande muzikale projecten heeft Alessandra er diverse goede muzikanten bij betrokken. Dankzij haar uitgebreide ervaring kan Alessandra in diverse stijlen zingen, zodat haar stem, net als hun muziek en teksten, een sfeer op kan roepen van een mediterraan tot aan noord Europees, van een klassiek tot een modern genre. Van groot belang zijn de songteksten waar belangrijke quoten en passages zijn overgebracht naar muziek.
Het eerste album “The Garden of the Hesperides” en “The veil of Queen Mab” worden wereldwijd gedistribueerd. Een lijst van distributeurs is terug te vinden op www.equilibriummusic.com waar de cd online te koop is en diverse internationale recensies over het eerste album terug te lezen zijn. Een aantal van de recensies en interviews staan ook op www.myspace.com/hexperos op lastfm en facebook waar ook fragmenten van “The Garden of the Hesperides” te beluisteren zijn. Het eerste album is wereldwijd goed ontvangen.


±22.30 na vertoning van de laatste film:
Zaterdag 11 sept. Cafeetheater 'De Boulevard'
staart
pbcf
ffidfxhap
pnbgbsnsbkkc