BUTFF 8 t/m 12 sept. 2010
NL - EN
ARCHIEF
home programma kaarten films insturen pers over butff eten&slapen

NachtNet Brabant


ticketshop
Staatseinde

Staatseinde
Een buitenaards muziekgezelschap die met hun ruimteschip het heelal afvloog kwam bij toeval op planeet aarde. Geintrigeerd door de bizarre aardse figuren die aldaar de macht hebben besloot de bemanning van het ruimteschip de gedaante van de mens aan te nemen en muziek te maken om zo meer te weten te komen over hetgeen zich op aarde afspeelt.  Zonder het zelf door te hebben veroveren zij de aarde en ook het menselijke ras is zich van geen kwaad bewust. Met een onschuldig deuntje raken de bewoners van planeet aarde in de ban van de intergalactische stuitermuziek.

Twee jaar na een tape opname sessie in 2004 beluisterde Kommander Neorej het bandje, nam de ideeën opnieuw op en belande per abuis op een podium met drummer Doctor Slacht-Zeuger en zangeres Frau Jacke. Dit sloeg zo aan dat ook in 2007 nog enkele ideeën werden uitgewerkt en opgevoerd voor de massa. Daarop volgend gebeurde er niets... Staatseinde leek ten einde... 

Maar niets is minder waar: In de herfst van 2009 werd het project door een naar bLiEb&KnEtRr snakkende fan nieuw leven ingeblazen en hervond het kollektief zijn ware identiteit en vond een bassist in Superintendentur Morritz. Vanaf dat moment is Staatseinde levendiger dan ooit en klaar voor totale stuiter-dominatie! 

En met een beetje geluk is BUT de eerste om Staatseinde met hun debuut EP/singel 'Eindplaneet' te ontvangen die in september zal verschijnen. De spanning stijgt, Staatseinde verblijdt!
staart
pbcf
ffidfxhap
pnbgbsnsbkkc