BUTFF 8 t/m 12 sept. 2010
NL - EN
ARCHIEF
home programma kaarten films insturen pers over butff eten&slapen

NachtNet Brabant


ticketshop
persberichten


——— Persbericht 13 september 2010 ———

Earthling (2010) wint BUT-award 2010

Van 8 t/m 12 september vond de vijfde editie van BUT Film Festival plaats in Breda. BUT is opsomming van de genres B-movie, Underground en Trash en richt zich op eigenzinnige cinema die afwijkt van de doorsnee film die in de bioscopen, videotheken en op internet te vinden is. De organisatie kijkt terug op een succesvol festival met bijna een verdubbeling van het aantal bezoekers op de nieuwe locatie in de Bredase St. Janstraat in Breda.

Prijswinnaars BUT-Awards

Op zaterdag 11 september vond de uitreiking van de BUT-Awards plaats in de goed gevulde concertzaal van Kunstencentrum de Nieuwe Veste. Voorafgaand aan de uitreiking ging de eerste echte BUT-zombiefilm Earman and the revenge of the zombie-chick-squad (2010) in premiere. Bijzonder is dat deze film is gemaakt op het BUT filmfestival door filmmaker Thijs van Gasteren. De winnaar van de BUT-award voor de beste short was: The terrible thing of Alpha-9 (2009) van Jake Armstrong (USA). Deze animatiefilm gaat over een bountyhunter die naar een eenzame planeet in de ruimte reist om een verschrikkelijk monster te doden. Op de shortlist van de genomineerde features stonden: Earthling (2010) van Clay Liford (USA), The diamonds of metro valley (2010) van Aaron Arendt (USA), Mi (2009) van César del Álamo (Spanje), Xenobites van Michael Fredianelli(2008) en Maximum Shame van Carlos Atanes (2010). De jury heeft gekeken naar originaliteit en de manier waarop het verhaal is verteld. Clay Liford kreeg het met Earthling voor elkaar om de verschillende elementen van B-movie, Underground en Trash op zeer geraffineerde wijze bij elkaar te brengen en won de BUT-Award 2010. De fantastischitziende award, een meer dan levensgroot oog in een goudkleurige sokkel, werd gemaakt door Cor Vermeulen van House of Wax (Bredaas griezelmuseum).

Voor een terugblik op het BUT Film festival 2010 kunt u alle afleveringen van BUT-TV bekijken: www.butff.nl


Meer info www.butff.nl——— Einde persbericht ———


Wij hopen dat wij met dit bericht uw interesse gewekt te hebben voor BUTFF 2010! Mocht u nog vragen over BUT 2010 hebben, dan help ik u natuurlijk graag verder.
Via marlies@idfx.nl of 06-42252515 kunt u me bereiken.

Met vriendelijke groet,
Marlies van Weelden
communicatie & publiciteit BUT 2010

BUT is een initiatief van IDFX
Stichting Idee-fixe
Markensdaalseweg 36
4811 KC, Breda
tel/fax: 076-5877708
www.idfx.nl
postbus@idfx.nl


——— Persbericht 11 september 2010 ———

BUTFF-zombiefilm beleeft wereldpremière op vijfde BUTFF!

Wie woensdag de 30 zombie-meisjes voorbij heeft zien komen in de Bredase binnenstad, is getuige geweest van de opnamen voor de eerste echte BUT-zombiefilm Ear-man and the revenge of the zombie-chick-squad (2010). Filmmaker Thijs van Gasteren (genomineerd voor de BUT-Award) en zijn crew hebben woensdag en donderdag hard gewerkt om deze bizarre film te realiseren. Dit is de eerste keer dat een film tijdens het BUT Film Festival is gemaakt ? in premi?e gaat.
Vertoning: zaterdag 11 september om 20u in de concertzaal Nieuwe Veste, Breda

Meer nieuws:

Nieuwste film Cardboardman (2010) van Elwin Rijken van Baaaah productions gaat op zondag 12 september in premi?e in het korte filmblok van 18:00 u. Tinus is het slachtoffer van zinloos geweld. Deze gruweldaad doet Tinus besluiten om zichzelf thuis op te lappen...
Meer info!

Prijsuitreiking BUT Award voor beste Korte Film Bij de volgende vertoningen op zaterdag 11 september zijn de regisseurs aanwezig:
- Il solitario(2008) Francesco Campanini, Italië
Ijzersterke, rauwe maffiafilm
- Maximum Shame (2010) Carlos Atanes, Spanje
Nachtmerrie vol bizarre situaties waarin marteling en zang samengaan
- Earthling(2010) Clay Liford, USA
Een fantastische zoektocht naar de eigen identiteit.
- L.A. Zombie (2010) Bruce LaBruce, USA
Controversile homo-erotische zombiefilm, die gebanned werd op filmfestival van Melbourne

Boxring I & II, een boxring met woorden van het internationale dichtersgezelschap Dagrugistenda

Ybrid, DJ

BUTFF is een B-movie, Underground en Trash Film Festival van 8 t/m 12 september in Breda. Kaarten zijn te verkrijgen via de online ticketverkoop / aan de festivalkassa De sterke randprogrammering waaronder het Performance & Dichtprogramma zijn gratis te bezoeken.

Meer info www.butff.nl——— Einde persbericht ———


Wij hopen dat wij met dit bericht uw interesse gewekt te hebben voor BUTFF 2010! Mocht u nog vragen over BUT 2010 hebben, dan help ik u natuurlijk graag verder.
Via marlies@idfx.nl of 06-42252515 kunt u me bereiken.

Met vriendelijke groet,
Marlies van Weelden
communicatie & publiciteit BUT 2010

BUT is een initiatief van IDFX
Stichting Idee-fixe
Markensdaalseweg 36
4811 KC, Breda
tel/fax: 076-5877708
www.idfx.nl
postbus@idfx.nl


——— Persbericht 9 september 2010 ———

BUT Film Festival trapt af met kadavers!

Op 'BUT-eriaanse' wijze is woensdag het vijfde BUT Film Festival geopend. Op een druk bezochte openingsavond in Kunstencentrum De Nieuwe Veste zaagde de Bredase wethouder van cultuur Wilbert Willems een doodskist doormidden. Willems sprak in zijn openingsspeech over BUTFF als een waardevolle aanvulling op de bestaande festivals in de stad van de beeldcultuur. Het openingsprogramma bestond uit een optreden van dichter Diana Ozon en de openingsfilm Cadavres, een tragi-komedie van Eric Canuel (Canada) en en spectaculair optreden van de Dordtse band Scotch.
De komende drie dagen zijn volop films te zien in de BUT-filmzalen aan de St. Janstraat. Tijdens het festival zal filmmaker Thijs van Gasteren, genomineerd voor zijn korte film: The extraordinairy life of an artist in the 21st century, een zombie-film maken. Tientallen zombie-meisjes zullen BUTFF belagen. De eerste gasten zijn gearriveerd, waaronder Norberto Ramos del Val en César del Alamo uit Spanje, beiden korte filmmakers. Hun films zullen worden vertoond in één van de 4 korte filmblokken. Hoofdgast Jörg Buttgereit, de Duitse undergroundregisseur, wiens film Captain Berlin versus Hitler, Nekromantik en Schramm op BUTFF worden vertoond. Buttgereit zal aanwezig zijn om zijn films in te leiden. En de makers van Diamonds of Metro Valley die op BUTFF haar wereldpremière zal beleven. De overige gasten zijn in aantocht. In CafEEtheater de Boulevard staat Time-machine. Een tijdmachine in kader van het festivalthema: Days of the Future Past. In deze tijdmachine kun je een bericht naar de toekomst sturen en een boodschap uit het verleden terug krijgen.

Enkele tips uit het programma:

Donderdag 9 september:
Earthling van Clay Liford (VS)
Vrijdag 10 september:
Studentenfilmcompetitie
Hester Scheurwater Shorts
Symposium grenzen verkennen en overschrijden?
Schultz (live act painting, industrial music & film)
Zaterdag 11 september:
LA Zombie van Bruce LaBruce (VS)
Hexperos (Futuristische klassieke performance)
Korte Filmblok 3
Boxring I & II (boxmatch met woorden)
Zondag 12 september:
Il Solitario van Fransesco Campanini (Italiaanse crime thriller)
Uitreiking BUT-Awards 2010


Meer info www.butff.nl——— Einde persbericht ———


Wij hopen dat wij met dit bericht uw interesse gewekt te hebben voor BUTFF 2010! Mocht u nog vragen over BUT 2010 hebben, dan help ik u natuurlijk graag verder.
Via marlies@idfx.nl of 06-42252515 kunt u me bereiken.

Met vriendelijke groet,
Marlies van Weelden
communicatie & publiciteit BUT 2010

BUT is een initiatief van IDFX
Stichting Idee-fixe
Markensdaalseweg 36
4811 KC, Breda
tel/fax: 076-5877708
www.idfx.nl
postbus@idfx.nl


——— Persbericht 3 september 2010 ———

BUT Film festival 2010, verwacht álles behalve gewone films!

Programma BUTFF 2010 is bekend!
Het vijfde internationale B-movie, Underground en Trash Film festival vindt plaats van 8 t/m 12 september in hartje Breda. BUTFF richt zich op eigenzinnige cinema die afwijkt van de doorsnee film die in bioscopen en videotheken te vinden is. Een vergelijkbaar festival is er niet in Europa!

Premières
In het programma van dit jaar zitten onder andere; 17 Nederlandse premières, 4 Europese premières én de wereldpremière van The Diamonds of Metro Valley (2010). Deze live-action crime-noir extravaganza van de Amerikaanse Aaron Arendt en Mary McIlwain is een hillarische animatiefilm over een robot-hagedis genaamd RONALD.

Gasten
Europa is goed vertegenwoordigd bij BUTFF dit jaar met als hoofdgast, één van Europa's grootste underground regisseurs, Jörg Buttgereit (Berlijn). Vanuit Italië komt Francesco Campanini, wiens film Solitario (2008) haar Nederlandse première zal beleven. Spaans bloed stroomt rijkelijk op BUT 2010 met Carlos Atanes en zijn film Maximum Shame (2010), een twisted post-apocalyptische 'trip down the rabbit hole'.
César del Lamo brengt de verrassende thriller Mi (2009) mee naar Breda en Norberto Ramos del Val, ook te gast op BUT 2009, vertoont zijn korte film INVSN (2009) in één van de 4 korte filmblokken.
Natuurlijk zijn ook de regisseurs uit de Verenigde Staten weer van de partij. Waaronder Todd Berger met zijn film The Scenesters (2009). Deze documentaire over een seriemoordenaar zal op BUTFF haar Europese première beleven. Berger is bij de vertoning van zijn film aanwezig om ons meer te vertellen over deze crimenoir documentaire.
Clay Liford brengt zijn film Earthling (2010) mee, waarin de fantastische zoektocht de eigen identiteit wordt verteld. Mary McIlwain en Aaron Arendt vertonen de wereldpremière van The Diamonds of Metro Valley (2010).

Award
Aan de beste BUT-filmmakers wordt op zaterdag 11 september de BUT-award uitgereikt. De drie categorien zijn: De beste BUT-lange film, de beste BUT-korte film en de beste BUT-studentenfilm uit de competitie van de academies: St. Joost (Breda), Willem de Kooning (Rotterdam) en Jan Van Eijck (Maastricht).

Sterke randprogrammering
Evenals voorgaande jaren is er een sterke randprogrammering die van het BUT Film Festival een ware Underground-Erlebnis weet te maken. Nieuw dit jaar is het underground-dichtersprogramma, met o.a. Diana Ozon en Nick J. Swarth en op zaterdag Boxring I&II, een boxmatch met woorden van DASTRUGISTENDA.
In het performanceprogramma, met de thema's: rituals, erotics, classic en party, zal het uit Italië afkomstige, klassiek geschoolde Hexperos optreden. Hexperos is een een kwartet met harp, viool, bas en een zangeres met een geluid waar Wagner alleen maar van droomt.
Tijdens het symposium "Grenzen verkennen en overschrijden?" wordt onderzocht wie nu eigenlijk de grenzen van kwaliteit(film) bepaalt. In het panel zit o.a. de controversiële filmmaakster Hester Scheurwater.

Dit is nog maar een greep uit het BUTFF-programma van dit jaar. Een programma dat je wat je niet onberoerd zal laten en waar je werkelijk geen dag van wilt missen!

Kaarten
Vanaf 1 september is het programma van BUTFF2010 beschikbaar. Kaarten voor het BUT film festival kunt u vanaf nu reserveren via de website. Gedurende het festival kunt u kaarten kopen bij de kassa op het festivalterrein.

Meer info www.butff.nl——— Einde persbericht ———


Wij hopen dat wij met dit bericht uw interesse gewekt te hebben voor BUTFF 2010! Mocht u nog vragen over BUT 2010 hebben, dan help ik u natuurlijk graag verder.
Via marlies@idfx.nl of 06-42252515 kunt u me bereiken.

Met vriendelijke groet,
Marlies van Weelden
communicatie & publiciteit BUT 2010

BUT is een initiatief van IDFX
Stichting Idee-fixe
Markensdaalseweg 36
4811 KC, Breda
tel/fax: 076-5877708
www.idfx.nl
postbus@idfx.nl——— Persbericht 4 augustus 2010 ———

Hoofdgast en eerste filmtitels van BUT film festival bekend Van 8 t/m 12 september 2010, met o.a. een nieuw event in de randprogrammering.

Van 8 t/m 12 september vindt de vijfde editie van BUT Film Festival plaats in hartje Breda. BUT is opsomming van de genres B-movie, Underground en Trash en richt zich op eigenzinnige cinema die afwijkt van de doorsnee film die in de bioscopen, videotheken en op internet te vinden is.

De eerste namen zijn bekend:
Nederlandse premières van de film Cadavres, de in Australië verboden film LA Zombies van Bruce LaBruce, de film Captain Berlin vs. Hitler van de controversiële Duitse filmmaker Jörg Buttgereit, films van de Nederlandse kunstenaar/filmmakers Arno Coenen en Hester Scheurwater en het symposium "Grenzen verkennen en overschrijden?".
Een nieuwe aanvulling op het programma zijn optredens van underground dichters o.a. Diana Ozon, Nick J. Swarthe en DASTRUGISTENDA uit Gent.

Hoofdgast: Jörg Buttgereit
Jörg Buttgereit's films staan bekend om de controverse die deze wereldwijd hebben veroorzaakt. Nekromatik heeft Jörg Buttgereit zelfs de titel van Duitslands ‘Most Wanted filmdirector’ opgeleverd. In de loop der jaren hebben zijn films echter het respect gekregen die ze verdienen.
De befaamde regisseur neemt Nekromantik 1 en Schramm mee ter vertoning en hij zal een kort filmprogramma samenstellen met zijn korte films. Tevens is van hem een hoorspel, in het Duits, te beluisteren en zal hij deelnemen aan het symposium "Grenzen verkennen en overschrijden?".

Eerste filmtitels BUT2010
Tragicomedie Cadavres(2009) van regisseur Eric Canuel opent het BUT film festival. De film is gebaseerdop het boek Cadavres van François Barcelo. De film heeft zeer uiteenlopende reacties gekregen sinds de release vorig jaar, maar door onze programma commissie unaniem tot zeer BUTwaardig is bestempeld. De door Australië bestempelde ‘Gay Zombie Porn’ en zodoende verboden film LA Zombies(2010) van regisseur Bruce LaBruce is opgenomen in het filmprogramma. LaBruce reageerde laconiek op het verbod door de Australian Film Classification, ze hebben volgens hem nog wel de ‘softcore version’ van zijn film gezien.
Tijdens het festival zal de Nederlandse première van Captain Berlin vs. Hitler(2009) te zien zijn.
De film is bewust camp, met hilarische fake sets en volledig overdreven karikaturen. Nooit saai, een must-see: wie anders dan Buttgereit kan Hitler, Dracula en een superheld samenbrengen.

Symposium ‘Grenzen verkennen en overschrijden?’
Wat is een kwaliteitsfilm en wie bepaald dit? (vrijdag 10 september) Om de normen en grenzen van kwaliteit te verkennen wordt dit jaar voor het eerst een symposium georganiseerd met het titel “Grenzen verkennen en overschrijden?”. Aan de hand van filmfragmenten, samengesteld uit werk van de deelnemers, wordt het thema ingeleid en de discussie gestart met de andere deelnemers en het aanwezige publiek. Onder leiding van moderator Anneroos Goosen komen de deelnemers uit verschillende disciplines van het BUT aan bod. Deelnemers zijn o.v.: Jörg Buttgereit (Underground filmmaker en producent, Berlijn) en Hester Scheurwater (controversieel filmkunstenaar, Rotterdam), Powerplant (filmkunstenaarsduo, Venlo/Utrecht), Philip Meersman, dichter (Brussel) maakt onderdeel uit van DastrugistenDA.

Line-up Muziek en Performance programma
Muziek en performances die afwijken van de doorsnee, getuigen van creativiteit en bol staan van eigenzinnigheid en vermaak zullen de BUT avonden afsluiten, met dit jaar elke avond een thema:

-futuristic rituals- met: Akoustic Timbre Frekuentie, Kristus Kut en Om Digidelica
-futuristic erotics- met: Mental Plastic Body Filler en Schulz
-futuristic classic- met: Hexperos en Ybrid
-futuristic party- met: Surfaders en Abattoir Rouge

Underground dichters programma
De Underground dichters zullen de bezoekers verrassen tussen andere geplande performances, optredens en/of film door. Van guerilladichten, dichtperformances tot dichten in de boxring.
In het verlengde van het BUT film festival worden ook hier de grenzen van het toelaatbare opgezocht. De diverse dichtersacties zullen in gepaste stijl de bezoekers van dit BUT festival een stukje undergroundpoëzie meegeven.

BUT film festival
Het BUT Film Festival is het B-movie, Underground en Trash Film Festival met als thuisbasis Breda. Een vergelijkbaar festival is er niet in de Benelux. BUT richt zich op eigenzinnige cinema die afwijkt van de doorsnee film die in de bioscopen en videotheken te vinden is.
Steeds meer bezoekers weten BUT te vinden en te waarderen. Zo ook een groeiend aantal nationale en internationale filmmakers. Films met slechts een fractie van Hollywood-budgetten door makers die niet te weerhouden zijn hun creativiteit de vrije loop te laten. Ieder jaar een sterk randprogramma, met o.a. underground dichters, BUT filmworkshop, BUT jong en nog veel meer activiteiten die met eigenzinnigheid en enthousiasme vormgeven aan de unieke BUTsfeer.

Kaarten voor het BUT film festival kunt u reserveren via de website. Gedurende het festival kunt u kaarten kopen bij de kassa op het festivalterrein.
Gehele programma wordt de laatste week van augustus bekend gemaakt op de website.
Meer info: www.butff.nl


——— Einde persbericht —————— Persbericht 8 juli 2010 ———

Jörg Buttgereit hoofdgast van BUT 2010.


Jörg Buttgereit is een Duitse filmmaker die dit jaar als hoofdgast op het BUT zal verschijnen. Zijn films staan bekend om de controverse die deze wereldwijd hebben veroorzaakt. Hij is bekend van films zoals Nekromantik 1 (1987) en 2 (1991), Der Todesking (1989) en Schramm (1993) om er een paar te noemen. Nekromatik 2 heeft Jörg Buttgereit zelfs even de titel van Duitsland “Most Wanted filmdirector” opgeleverd. In de loop der jaren hebben zijn films echter het respect verkregen die ze verdienen. Naast het maken van films heeft Jörg Buttgereit een aantal hoorspelen gemaakt, een theathershow en heeft hij een DJ act.

Tijdens het festival zal de Nederlandse premiére van Captain Berlin VS Hitler te zien zijn. Verder neemt deze befaamde regisseur Nekromantik 1 en 2 mee ter vertoning en zal hij een kort filmprogramma samen stellen met zijn korte films. Tevens zal hij een hoorspel in het Duits ten gehore brengen en zal hij deelnemen aan het symposium over Trash films.


——— Einde persbericht —————— Persbericht 20 mei 2010 ———

Bij deze het laatste nieuws over BUT 2010.


BUT Film Festival 2010 8 t/m 12 september

Het filmfestival vol eigenwijze, experimentele, merkwaardige en bizarre B-, underground- en trash films komt er weer aan. De films gaan over de top, zijn vaak laaggebudgetteerd en zoeken grenzen op. Gedurende vijf dagen rekken we het begrip "kwaliteitsfilm" op. Met film, muziek, kunst, gedichten en workshops op gepaste BUT wijze wordt Breda centrum overstroomd. Dit jaar is het thema: Days of Future Past.

Thema
Het thema van dit jaar is Days of Future Past. Alle visies op de toekomst zijn voorspellingen, ze zullen nooit zo plaatsvinden als voorgesteld, omdat ze zijn gebonden aan de tijd waarin ze ontstaan. Onderweg naar de toekomst zullen veel dingen wijzigen, technologie zal verbeteren en de toekomst zelf zal ook veranderen. Zo was de toekomst van Jules Vernes en H.G. Wells gebaseerd op mechanische uitvindingen die zouden komen. En we kijken met een lach naar computers en technologie uit de eerste series van Startrek en Blake 7. BUT wil toekomstvisies van nu laten zien met de wetenschap dat ze volgende week achterhaald zijn.

Nieuwe locatie(s) / Filmselectie
BUT2010 gaat dit keer plaatsvinden in het hartje Breda. De belangrijkste festivallocaties zijn Cafétheater De Boulevard en Kunstencentrum de De Nieuwe Veste in de St.Janstraat. Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking, hierdoor is nog méér mogelijk geworden voor BUT. De locatie(s) zijn zo goed uitgerust, dat de B-movie-, Underground- of Trashfilm bijna van het film afspat. Je beleving wordt nog eens 200% intenser door een heavyweight soundsysteem met de juiste akoestiek. De winkels en kroegen in de St. Janstraat worden ook betrokken in de entourage van BUT, om nog meer vertrouwde BUT sfeer te creëren. Naast het uitgebreide filmprogramma zijn er performances, muziek, dichters en kunst. Natuurlijk zal ook de BUT shop weer present zijn gedurende het festival.

Het BUTteam is op dit moment druk in de weer met de selectie voor het programma! We laten dit jaar een aantal films zien die inspelen op robots en de betere A.I. (Artificial Intelligence) met een sausje van B-movie enthousiasme en aanpak. Er is een kleine selectie SF films uit verschillende perioden met H.G. Wells signatuur te zien zoals Things To Come (1936), The Day The Earth Stood Still (1951) en The Time Machine (1960). Het uitgebreide filmprogramma zal bekend gemaakt worden op de website en onze mailinglist rond begin augustus. We zijn nog altijd opzoek naar ander jong, aanstormend talent. Wil je nog je film (kort of lang) insturen of heb je tips voor BUT2010, dan zijn deze welkom tot 1 aug. 2010. Je kunt deze sturen naar marieke@idfx.nl.

Underground dichters
Nieuw is een programma van Underground dichters. In en rond de festival locaties zijn de dichters te vinden. Ze duiken onverwacht op en laten hun woorden vloeien, soms heftig en altijd verrassend. Op zaterdag is het Dastrugisten dichtcollectief uit België de gehele dag actief.

BUT jong
Een uitbreiding op voorgaande jaren is het BUT jong middag programma. Een speciaal op-maat-gemaakt filmprogramma bestaande uit korte BUT films voor kinderen. Meer over dit programma wordt rond augustus bekend gemaakt via de website of via onze mailinglist.

BUT Film Workshop
Een workshop B-films maken wordt in samenwerking met de Nieuwe Veste georganiseerd. In drie dagdelen maak je kennis met alle facetten van het film maken. Geïnspireerd op de film ‘Be Kind Rewind’ (Micheal Gondry) ga je een scene of compilatie scene namaken van een populaire film. Alle filmsets/decors/kostuums worden uit kringloop of ander recycle materiaal gemaakt. Op het BUT festival worden de films vertoond aan het grote publiek. Als je geïnteresseerd bent, stuur dan een mailtje naar post@butff.nl om meer informatie te ontvangen. Kosten voor de workshop zijn éénmalig 30euro. Er worden groepen samengesteld naar leeftijd 12 15 en 18 .

Arno Coenen en Rick Berkelmans
Rotterdamse kunstenaar en filmmaker Arno Coenen zal met zijn werk en het beroemde EuroTrash bier een deel van de BUTentourage verzorgen. Hij heeft zijn wortels voornamelijk in de underground en multimedia in de ruimste zin van het woord. Illustrator Rick Berkelmans zal , in samenwerking met fotograaf Roel van de Laar, net als vorig jaar de BUTstijl van de posters en flyers op zich nemen.

Website: www.butff.nl Twitter: butfilmfestival Mailinglist: stuur a.u.b. een mail met als onderwerp ‘mailinglist’ naar marieke@idfx.nl


——— Einde persbericht ———
staart
pbcf
ffidfxhap
pnbgbsnsbkkc