BUTFF 8 t/m 12 sept. 2010
NL - EN
ARCHIEF
home programma kaarten films insturen pers over butff eten&slapen

NachtNet Brabant


ticketshop
Diana Ozon

Diana Ozon
Dichter, performer, schrijver, columnist, beeldend kunstenaar, begon in 1977 met eigen beheerpublicaties en groeide in de literaire wereld uit tot bevlogen podiumfenomeen. Bij velen staat zij bekend als ‘punkdichter’ maar zelf ziet zij zich gewoon als dichter. 'Ik heb een visueel geheugen, denk en schrijf in beelden. Met mijn gedichten draai ik, door middel van woorden, een film af in het hoofd van het publiek.' aldus Ozon.

Zij breekt door in 1982, onder andere bij de Nacht van de Poezie en uitgeverij Guus Bauer. Haar kraakperiode sluit zij af met de bundel Stad Sta Stil. Vanaf 1989 brengt ze via een literair BBS werk uit op digitale wijze. In 1992 verschijnt haar compoezie op een voorloper van Internet. Zij is de eerste Nederlandse auteur die via het World Wide Web wereldwijd een lezing geeft. Zij ontvangt de Rebelprijs tijdens de Punkkoninginnenacht in 2005 voor haar gehele werk en ontvangt de Ruigoordtrofee, die pleit voor het vrije woord. Nu dus een eenmalig optreden bij de opening voorafgaand aan de openingsfilm.

Meer informatie over Ozon, haar samenwerking met diverse muzikanten en haar werk,van 1977 tot heden: www.diana-ozon.nl. www.diana-ozon.nl.
staart
pbcf
ffidfxhap
pnbgbsnsbkkc