BUTFF 8 t/m 12 sept. 2010
NL - EN
ARCHIEF
home programma kaarten films insturen pers over butff eten&slapen

NachtNet Brabant


ticketshop


——— Nog meer BUTFF 2010 gasten bekend! ———

Dit jaar is Europa goed vertegenwoordigd! Jörg Buttgereit, onze hoofdgast uit Berlijn is natuurlijk al en tijdje bekend. Vanuit Italië komt Francesco Campanini, wiens film Il Solitario een Nederlandse première zal beleven. Spanje is dit jaar erg goed vertegenwoordigd. We krijgen maar liefst drie filmmakers uit Spanje. Carlos Atanes zal met zijn dystopische film Maximum Shame Breda een bezoek brengen en ons meenemen in zijn gedachtegoed over zijn film. César del Álamo zal Breda ook aandoen met zijn film Mi die bij ons zijn Nederlandse première beleefd. César neemt Norberto Ramos del Val mee naar Breda. Norberto was vorig jaar met zijn film Hienas op het filmfestival. Dit jaar neemt Norberto zijn kort film INVSN mee. Hoe de website in de gaten voor nog meer gasten!——— Meer gasten op het BUTFF 2010 ———

Ook de Verenigde Staten gaan goed vertegenwoordig worden dit jaar. Het BUTFF zal met The Scenesters een Europese première hebben. Todd Berger zal bij deze première aanwezig zijn om ons meer te vertellen over zijn crime noir documentaire. Clay Liford neemt zijn film Earthling mee naar Breda. Deze science fiction die de wereld al rondgaat zal Breda ook aandoen onder het toeziend oog van Clay en zijn producer Barak Epstein. Vorig jaar was Barak bij ons met zijn film Blood on the Highway, dit jaar is hij met Clay mee voor Earthling. Mary McIlwain en Aaron Arendt zullen Breda ook aandoen. Zij nemen hun live action crime noir extravaganza The Diamonds of Metro Valley mee. The Diamonds of Metro Valley zal tijdens het BUTFF zijn Nederlandse première beleven.——— Jörg Buttgereit hoofdgast van BUT 2010 ———

buttgereit-portretJörg Buttgereit is een Duitse filmmaker die dit jaar als hoofdgast op het BUT zal verschijnen. Zijn films staan bekend om de controverse die deze wereldwijd hebben veroorzaakt.

Hij is bekend van films zoals Nekromantik 1 (1987) en 2 (1991), Der Todesking (1989) en Schramm (1993) om er een paar te noemen. Nekromatik 2 heeft Jörg Buttgereit zelfs even de titel van Duitsland “Most Wanted filmdirector” opgeleverd.

In de loop der jaren hebben zijn films echter het respect verkregen die ze verdienen. Naast het maken van films heeft Jörg Buttgereit een aantal hoorspelen gemaakt, een theathershow en heeft hij een DJ act.

Tijdens het festival zal de Nederlandse premiére van Captain Berlin VS Hitler te zien zijn. Verder neemt deze befaamde regisseur Nekromantik 1 en 2 mee ter vertoning en zal hij een kort filmprogramma samen stellen met zijn korte films. Tevens zal hij een hoorspel in het Duits ten gehore brengen en zal hij deelnemen aan het symposium over Trash films.


staart
pbcf
ffidfxhap
pnbgbsnsbkkc