BUTFF 8 t/m 12 sept. 2010
NL - EN
ARCHIEF
home programma kaarten films insturen pers over butff eten&slapen

NachtNet Brabant

STUUR JE FILM IN voor het BUTFF 2011!

OVER HET FESTIVAL
In 2011 zal het jaarlijkse But Film Festival plaatsvinden van 7 t/m 11 september in het centrum van Breda. Het festivalthema van dit jaar is: Beyond Reality (subtitel: special effects). Het BUT Film Festival onderscheidt zich van andere filmfestivals door films te vertonen die door hun vorm, smaak en inhoud afwijken van de gangbare cinema. BUT staat voor B-movies, Underground en Trash. ‘B-films’ zijn met een klein budget gemaakte films die niet onder een grote productiestudio vallen. Undergroundfilms’ zijn films die de grenzen van het toelaatbare opzoeken. Ze bevatten vaak expliciete beelden. ‘Trash-films’ zijn over de top films qua inhoud en beeldmateriaal.
Voor de liefhebbers van het experimentele, merkwaardige, bizarre en absurde wordt ieder jaar een bijzonder gevarieerd programma samengesteld. Naast films zijn ook performances, kunst, educatie(BUT-workshops) en een symposium een vast onderdeel van het BUT Film Festival.

RETROSPECTIEVEN
Tijdens de festival wordt ook een retrospectief vertoond van een specifieke regisseur.
In 2009 was John Waters uitgenodigd als hoofdgast. Bij eerdere edities van het festival waren onder andere David Cronenberg en Cyrus Frisch uitgenodigd en stond het werk van de Duitse filmmaker Wenzel Storch centraal.
In 2010 was de underground filmlegende Jörg Buttgereit op het BUT aanwezig en werd een serie van oud en nieuw werk van hem getoond.

INTERNATIONAAL KARAKTER
Ieder jaar worden regisseurs, producenten, en acteurs uit de gehele wereld uitgenodigd. In het verleden waren onder meer; Fred Vogel, JT Petty, Andrew van den Houten, Lloyd Kaufman, Wenzel Storch, Christian Veil, Adam Wingard, Javi Camino, Barak Epstein aanwezig op het festival.
Tijdens vorige festivals vertoonden we onder andere: "Reise ins Glück”, "Stagknight", "S&Man", "Evil Aliens", "Go-Go Motel", "August Underground", "The Girl Next Door", "Popskull", "Otto", "ìMaldito Bastardo", "Recon 2021", "Recon 2022".

COMPETITIE
Dit jaar worden er tijdens het festival ook weer een aantal awards uitgerereikt voor onder andere beste speelfilm en beste korte film.

REAGEREN / MEER INFORMATIE
Denk jij dat je een interessante korte of lange film gemaakt hebt die binnen het genre van BUT 2011 valt?? Stuur je film dan (op DVD) samen met een (op de computer) ingevuld aanmeldingformulier naar:

Stichting Idee-fixe
tav. BUT 2010
Markendaalseweg 36
4811 KC Breda

DEADLINE

insturen: vóór 1 juli 2011.
In juli & augustus zullen alle inzenders een bericht ontvangen met daarin de kennisgeving of hun inzending geselecteerd is of niet.

Download hier het aanmeldingsformulier
staart
pbcf
ffidfxhap
pnbgbsnsbkkc