NEXT EDITION 8 - 12 sept. 2010
NL - EN
ARCHIEF
home programma kaarten films insturen pers over butff links eten&slapen

LOOK AT THE HYVE

CHECK OUT MY SPACE
BUT overnachtings aanbieding
5 nachten voor 200,- p.p.
(±20 minutes fietsen van BUTFF, incl. BUT passe-partout en fietshuur)

Zone 5300

www.incubate.org

NachtNet Brabant

Melkweg Cinema

Schokkend Nieuws

Razor Reel

BUTFFJaap de Vries (NL)

Hangend - Jaap de Vries
Undergroundfilmmaker Jaap de Vries (NL) In de monsterexpositie is onder andere werk te zien van Jaap de Vries, een kunstenaar die door middel van verschillende technieken een aantal vaste thema’s uitbeeld. Jaap de Vries is schilder, maakt sculpturen en is underground-filmmaker en heeft een locale residentie. De scenario’s die hij schrijft worden meestal in het keldercomplex onder zijn atelier opgenomen. Dit alleen al spreekt tot de verbeelding en wekt de suggestie van iets beangstigend. Ondergrondse dingen, iets duisters en Middeleeuwse kerkers. Dat zijn dan associaties die naar boven komen.
Persoonlijk spreekt zijn werk mij heel erg aan. Sommige van zijn kunstwerken zijn net zo mooi als achtbanen, enge films en grote hoogtes. Ik moet er wel naar kijken. Op het moment dat mijn blik er op valt raakt mijn maag in de knoop en worden mijn ogen gedwongen om te focussen. Soms zie ik alleen maar die tanden.
De thema’s van zijn werk zijn; eenheid van het heilige, het erotische en het esthetische. Jaap de Vries werkt aan een verdieping van deze thematiek, een intensivering en radicalisering van de ensceneringen binnen mijn schilderijen films en sculpturen, om zo ruimte te scheppen voor de existentiële ervaring van het geweld waarmee de dood over de geordende wereld zegeviert. Het werk heeft een sterke visuele impact. De herinnering aan de opstapeling, één van zijn schilderijen, spookt na een aantal jaar nog steeds af en toe door mijn hoofd.

Photo artist Ash Sivils (USA)

Stitched smile - Ash SivilsSurrealistische portretten uit een duistere wereld. Het werk van fotografe Ash Sivils heeft iets obscuurs. Ze verbeeldt een sfeer die de kijker meeneemt naar onbekende plaatsen. Op een stilistische manier geeft haar werk de schoonheid van het duister terwijl het beeld tegelijkertijd esthetisch wat beangstigend is. Het werk dat ze maakt ziet er uit alsof ze met haar camera door één van haar nachtmerries wandelt en daar haar foto’s maakt. Enge dromen met de kleuren van schaduw. Met die kleuren doet ze in ieder geval de naam Ash eer aan. MKwebsite Ash Sivils
Fotografe Ash Sivils (VS)

SNS Reaal Fonds