NEXT EDITION 8 - 12 sept. 2010
NL - EN
ARCHIEF
home programma kaarten films insturen pers over butff links eten&slapen

LOOK AT THE HYVE

CHECK OUT MY SPACE
BUT overnachtings aanbieding
5 nachten voor 200,- p.p.
(±20 minutes fietsen van BUTFF, incl. BUT passe-partout en fietshuur)

Zone 5300

www.incubate.org

NachtNet Brabant

Melkweg Cinema

Schokkend Nieuws

Razor Reel

BUTFFVredige binnenstad Breda verstoord door verschijning van monster

Poster Robotmonster Poster Meltingman Poster Zombiegirls Poster Braineaters Poster Saucermen
Met dank aan hedof voor de posters.
>
Een aantal posters, opnames en foto’s hebben voor hevige onrust gezorgd in Breda. Na de geruchten van eerdere meldingen zijn de recente bewijzen onmiskenbaar. Het culturele programma van de stad, waarmee Breda meer toerisme naar zich toe wilde trekken, heeft nu wel heel vreemde bezoekers aangetrokken. Waar de monsters vandaan komen is nog onbekend, ook de reden van hun bezoek is nog niet duidelijk. Wel wordt er gespeculeerd over een mogelijk verband met BUT 2009. Op posters die de vierde editie van het festival aankondigen zijn ook diverse monsters te zien. Wellicht dat het thema hier iets te maken heeft waardoor zij speciaal voor het evenement naar deze stad trekken. De lokale overheid is mogelijk al voorbereidingen aan het treffen voor een eventuele invasie want het is mogelijk dat monsters is alle soorten en maten het spektakel willen bijwonen.

Invasie houdt mogelijk verband met BUT 2009

Een filmfestival dat dit jaar wel 5 dagen duurt, met een programma vol B-movies, Underground en Trashfilms. Naast films biedt BUT ook performances, lezingen, workshops en kunst. Waaronder een Monsterexpositie met werk van de Nederlandse Undergroundfilmer en kunstenaar Jaap de Vries. Laatstgenoemde in combinatie met het genre van de film wordt officieus aangenomen als de reden voor de monsterverschijningen. Deze wezens spelen regelmatig belangrijke rollen in dit genre films. De organisatie van het festival staat bekend om hun afwijkende projecten en heeft laten weten geen problemen te hebben met deze vreemde bezoekers.

Wat te doen bij monsters

Wat moet u doen wanneer u de aanwezigheid van een monster op merkt? Pak allereerst uw camera of zelfs uw mobiele telefoon om de verschijning vast te leggen. Het verzamelen van bewijs is in dit stadium essentieel om inzicht te krijgen in de ernst van de situatie. Monster incidenten in Breda en omstreken moeten worden gemeld en als mogelijk, vastgelegd. Voornamelijk omdat gebeurtenissen met betrekking tot monsters vaak niet serieus worden genomen. De monsters worden niet als vijandig beschouwd desondanks wordt geadviseerd voorzichtig te zijn wanneer u ze benaderd. Bent u niet bang voor monsters en wilt u zelfs graag nader contact dan kunt u BUT 2009 bezoeken waar deze monsters vast en zeker een opwachting zullen maken.

SNS Reaal Fonds