NEXT EDITION 8 - 12 sept. 2010
NL - EN
ARCHIEF
home programma kaarten films insturen pers over butff links eten&slapen

LOOK AT THE HYVE

CHECK OUT MY SPACE
BUT overnachtings aanbieding
5 nachten voor 200,- p.p.
(±20 minutes fietsen van BUTFF, incl. BUT passe-partout en fietshuur)

Zone 5300

www.incubate.org

NachtNet Brabant

Melkweg Cinema

Schokkend Nieuws

Razor Reel

BUTFF



Club '70 double bill

Club '70 logo

Met de opkomst van regisseurs als Quentin Tarantino en Robert Rodriguez is een grote interesse ontstaan in exploitation-, grindhouse-, drive-in-, horror- en cultfilms uit de jaren '70. Met Club 70's vertoont het BUT Film Festival een verzamelprogramma van deze films.

Dit jaar staat een double-bill van 'levende doden' op het programma.

Night of the living dead









En hoe beter te beginnen dan met de zwart/wit klassieker uit 1968 : 'Night of the Living Dead'. Deze film over een groep mensen, die opgesloten zit in een huis omgeven door levende doden, is nog steeds verbazend 'creepy' en indrukwekkend. Met een sfeer die niet meer te evenaren is en met een einde dat typisch is voor de jaren '70, is dit nog steeds een topper.

Het obscure en campy 'Psychomania', een Britse film uit 1973 waarin een bende jonge motorrijders, na een aantal hilarische en spectaculaire zelfmoordpogingen, terugkomt als levende doden, is één van de merkwaardigste films uit dit genre. De bende plegen vele moorden, maar er is haast geen bloed te zien. Onvergetelijk is de begrafenisscène waarin de bendeleider, zittend op zijn motor, wordt begraven.

Om de sfeer authentiek te houden worden de films, net als in de oude drive-in bioscopen, vertoond als 'double-bills' (twee voor de prijs van één). In Club '70 worden uitsluitend films op 16 en 35mm formaat vertoond. Krassen, filmlassen, kabels en verkleuringen horen er nu eenmaal bij.


Vertoning:
Zondag 13 sept. 16.00 uur Electron Boven zaal



SNS Reaal Fonds