NEXT EDITION 8 - 12 sept. 2010
NL - EN
ARCHIEF
home programma kaarten films insturen pers over butff links eten&slapen

LOOK AT THE HYVE

CHECK OUT MY SPACE
BUT overnachtings aanbieding
5 nachten voor 200,- p.p.
(±20 minutes fietsen van BUTFF, incl. BUT passe-partout en fietshuur)

Zone 5300

www.incubate.org

NachtNet Brabant

Melkweg Cinema

Schokkend Nieuws

Razor Reel

BUTFFZEND JE FILM IN voor het BUT 2010!

OVER HET FESTIVAL
In 2010 zal het jaarlijkse But Film Festival plaatsvinden tussen 8 en 12 september in Breda. Het BUT Film Festival onderscheidt zich van andere filmfestivals door films te vertonen die door hun vorm, smaak en inhoud afwijken van de gangbare cinema. BUT staat voor B-movies, Underground en Trash. ‘B-films’ zijn met een klein budget gemaakte films die niet onder een grote productiestudio vallen.
Undergroundfilms’ zijn films die de grenzen van het toelaatbare opzoeken. Ze bevatten vaak expliciete beelden. ‘Trash-films’ zijn over de top films qua inhoud en beeldmateriaal.
Voor de liefhebbers van het experimentele, merkwaardige, bizarre en absurde wordt ieder jaar een bijzonder gevarieerd programma samengesteld. Naast films zijn ook performances en kunst een vast onderdeel van het BUT Film Festival.

RETROSPECTIEVEN
Tijdens de festival wordt ook een retrospectief vertoond van een specifieke regisseur.
In 2009 was John Waters uitgenodigd als hoofdgast. Bij eerdere edities van het festival waren onder andere David Cronenberg en Cyrus Frisch uitgenodigd en stond het werk van de Duitse filmmaker Wenzel Storch centraal.

INTERNATIONAAL KARAKTER
Ieder jaar worden regisseurs, producenten, en acteurs uit de gehele wereld uitgenodigd. In het verleden waren onder meer; Fred Vogel, JT Petty, Andrew van den Houten, Lloyd Kaufman, Wenzel Storch, Christian Veil, Adam Wingard, Javi Camino aanwezig op het festival.
Tijdens vorige festivals vertoonden we onder andere: "Reise ins Glück”, "Stagknight", "S&Man", "Evil Aliens", "Go-Go Motel", "August Underground", "The Girl Next Door", "Popskull", "Otto", "ìMaldito Bastardo", "Recon 2021", "Recon 2022".

COMPETITIE
Dit jaar worden er tijdens het festival ook weer een aantal awards uitgerereikt voor onder andere beste speelfilm en beste korte film.

REAGEREN / MEER INFORMATIE
Denk jij dat je een interessante korte of lange film gemaakt hebt die binnen het genre van BUT 2009 valt?? Stuur je film dan (op DVD) samen met een (op de computer) ingevuld aanmeldingformulier naar:

Stichting Idee-fixe
tav. BUT 2009
Speelhuislaan 38
4815 CG Breda

DEADLINE

insturen: vóór 1 augustus 2010.
In augustus zullen alle inzenders een bericht ontvangen met daarin de kennisgeving of hun inzending geselecteerd is of niet.

Download hier het aanmeldingsformulier

SNS Reaal Fonds