18 t/m 21 sept. 2008, Electron Breda

Schokkend nieuws
BUTFF archief

home programma kaarten films insturen pers over butff links eten&slapen

BUTFF

NachtNet Brabant


Premiere tijdens BUTFF2008
Ziekenhuis shot van Cyrus Frisch zal zijn Wereld Première beleven op zaterdag 20 sept.

De volgende films beleven hun Europese Premières dit jaar op het BUTFF
The Period
Closet Space
Sea of dust
Night Fifty
Clay
Nederlandse Premières zijn er van:
La Crème
Mindflesh
Otto; or Up with Dead People
Deaden
Recon 2020 & 2023
Bloodcar
Popskull
Maldito Bastardo


Terugblik op BUTFF 2007:
Top of the Flops interview met Simon Cathcart (reg. Stagnight): www.topoftheflops.nl

BUTFF-bezoekersverslag BUTFF 2007 van Rinus van Alebeek (Diktat) Peperkoek en Homolol

YouTube
DIKTAT en Doctor Bibber

Vanaf 14 dec. 2007 zijn interviews met BUTFF regisseurs te vinden op www.kleurentelevizie.nl
14-12-07: Ricardo Ribelles, Baris Azman & Fabian van Dongen.

——— 19 september ———

Live Streaming via:
www.kleurentelevizie.nl/live
Het programma is bekend!!!!

——— 7 september ———
Sea of Dust
Gitaarlegende Gary Lucas op BUT Film Festival
op donderdag 18 september
Gitaar legende Gary Lucas, waarschijnlijk s'werelds meest populaire avant-rock gitarist (De onafhankelijke), lanceert zijn live muziek en filmproject ‘Mondsters From The Id, op het BUT Film Festival in Electron in Breda op donderdag 18 september om 22.00 uur.

Kijk voor meer informatie over deze performance en Gary Lucas op: http://www.garylucas.com/ www/id/ Read a review of "Monsters from the Id" a last year's Pop Montreal via onderstaande links: http://garylucas.com/www/rvw/mongaz_popm.gif
www.garylucas.com
www.myspace.com/garylucas

——— 3 september ———
Preview van RECON 2023 tijdens BUT Film Festival
Recon 2023

De tijdens het festival aanwezige filmmaker Christian Viel heeft eind augustus de opnamen afgerond van het derde deel in de sciencefiction actieserie Rcon waarvan de andere twee delen op het festival te zien zijn. Het nieuwste deel draagt de subtitel The Gauda Prime Conspiracy. Viel zal een zeer vroege preview van de film laten zien op het festival. Vers van de pers dus.

De regiseur, Christian Viel, is tijdens het festival aanwezig.


——— 2 september ———
Premiere Sea of dust
Sea of Dust

Het Amerikaanse ‘Sea of Dust’ beleeft zijn Europese première op het BUT Film Festival. De film is een hommage aan films uit de jaren vijftig en zestig van de befaamde Hammer studio, en tevens een ode aan Mario Bava. In de film zijn onder meer Ingrid Pitt en Tom Savini te zien. Een uiterst vermakelijke B-film met grappen en grollen, maar die ook iets te zeggen heeft over het huidige klimaat van angst. meer...
——— 30 augustus ———
Vier dagen B-movie, Underground en Trashfilms

Dit derde Butff biedt een bizar en experimenteel programma met (inter)nationale undergroundkunstenaars met experimentele, verrassende en vaak bizarre films, performances en kunst. Er zullen diverse regiseurs aanwezig zijn met hun meest recente films, waaronder Javi Camino (Spanje) die naar Breda komt met '!Maldita Bastardo!'. En Adam Wingard, met het semi-autobiografische 'Pop Skull'
Ook de Canadees Christian Veil komt naar BUTFF met zijn RECON serie. Het eerste deel won in 2005 een prijs voor beste sciencefiction/actiefilm op het Sci-Fi London Film Festival.
Iedere festivaldag wordt afgesloten met performances waaronder de Sideshow van 'Carnival of Hellucinations' en de met oogballen goochelende magiër Hans Zimmerman.
Zowel in Electron als in Chasse Cinema worden films van David Cronenberg vertoond. Vroeg werk dat laat zien waar Butff voor staat.

De fototentoonstelling, een voorproefje van Breda Photo, vormt de entourage tijdens Butff. Met werk van onder andere de Duitse Claudia Reinhar met 'Killing me softly'.

Kortom, wie zin heeft om geprikkeld te worden en iets te beleven als nooit te voren moet van 18 tot en met 21 september op het BUTFF Breda zijn.
Live Streaming

Voor de thuisblijvers die toch een stukje van de sfeer van het festival willen meenemen, Is er iedere avond van 20 uur tot 21 uur
live streaming internet uitzending via: www.kleurentelevizie.nl/live

——— 6 augustus ———
Openingsfilm BUTFF 2008
BUTFF opent met 'La Créme'(2007) van Reynald Bertrand, Frankrijk.

La Creme, bron: website La Creme
La Créme is een tegendraadse, chaotische en maffe zwarte komedie, over seks, onderlinge competitie, beroemdheid en hoe wij daar mee omgaan. zie voor meer inhoudelijke informatie het programma. Of bezoek de website
www.lacremelefilm.com
Films
Een greep uit het filmprogramma van dit jaar:
'!Maldito Bastardo¡' (2008) van Javi Camino, Spanje,
'Mindflesh' (2008) van Robert Pratton, Engeland,
'Recon 2020' & 'RECON 2022' (2007) van Christian Viel, Canada en
'Popskull' (2007) van Adam Wingard, Evan en Peter Katz, Verenigde Staten

Op de Electronlocatie komt het Mini Adult theater van filmverzamelaar Jack Stevenson te staan. Hier worden 'glimpses', erotische verhaaltjes.
Gasten
Gasten op het festival zijn onder andere: Recon-regisseur Christian Veil, Javo Camino(onder voorbehoud) en Cyrus Frisch(Nederland), Robert Praton (Engeland) en Adam Wingard, Peter en Evan Katz (Verenigde Staten)
Performances
Iedere festivaldag wordt afgesloten met performances waaronder de sideshow van Carnaval of Hellucinations (aus/nl), de magier Hans Zimmerman (ger/nl) en noise band Batrider (NZ).

——— 30 juli ———

Door persoonlijke omstandigheden zal Wes Westenberg helaas niet performen op BUTFF.

——— 9 juli ———

Bam! actie uit Recon2022
De eerste films en gasten zijn bekend!
Te gast op BUTFF 2008:
Christian Viel(Canada) is te gast met zijn films 'Recon 2020'(2004) en 'Recon 2022'(2007).

BUT @ Chassé Cinema
Het programma is rond met een mini-retrospectief van de oude Cronenbergfilms 'Shivers', 'Existenz', 'Scanners', 'The Brood' en 'Videodrome'.
Regisseur Cyrus Frisch is te gast in in de cinema, met enkele van zijn films waaronder 'Vergeef me'(2001) en 'Why Didn't Anybody Tell Me It Would Become This Bad in Afghanistan' (2007) Frisch zal na afloop van de vertoning geinterviewd worden door het filmtijdschrift Skrien. Verder draait 'Monday'(2000) van Sabu (Japan). Ook aan de kleintjes is gedacht met de BUT-kinderfilm (8 ) 'Thank you, Mr. Moto'(1937) van Norman Foster (VS)

——— 7 mei 2008 ———
BUTFF 2008
De voorbereidingen voor BUTFF 2008 zijn in volle gang. Het filmfestival krijgt een erotisch tintje dit jaar. Een Breda Photo 2008 preview vormt de entourage met foto's van Claudia Reinhardt(D), en Ichiba Daisuke(J)


Extra vertoningslocatie
Het festival wordt uitgebreid met een extra vertoningslocatie bij Chassé Cinema, het Bredase filmhuis in het hart van de stad 5 minuten fietsen van Electron, de hoofdlocatie.
Performanceprogramma
Voor de performances is samenwerking gezocht met de programmeur van experimenteel podium de Player(Rotterdam).

——— dec. 2007 ———
Bekijk de fotos van BUTFF 2007 op hyves en myspace onder mijn afbeeldingen.
BUTFF 2008
Zet donderdag 18 t/m 21 september vast in je agenda
Dan zal opnieuw het BUTFF Breda teisteren met haar bizarre, merkwaardige, experimentele of anderszins van het gangbare afwijkende films. Het BUT (B-movie, Underground en Trash) Film Festival vindt opnieuw plaats in Electron. Dit jaar hebben we niet alleen meer films, maar ook meer muziek, performance en kunst dan vorig jaar. En dat alles in gepaste BUTFF-stijl natuurlijk!
films inzenden??
Denk jij dat je een interressante korte of lange film gemaakt hebt die binnen het genre van BUTFF 2008 valt?? Stuur je film dan (op DVD) samen met een (op de computer) ingevuld aanmeldingformulier naar:

Stichting Idee-fixe
tav.BUTFF
Speelhuislaan 38
4815 CG
Breda
Deadline voor insturen is 1 augustus 2008
In augustus zullen alle inzenders een bericht ontvangen met daarin de kennisgeving of hun inzending geselecteerd is of niet.
Download hier het aanmeldingsformulier
VSBfonds