27 t/m 30 sept. 2007, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

Jack Stevenson
Totally Uncensored: A History of scandinavian Sex Cinema
Specialist Jack Stevenson presenteert in de nacht van vrijdag 28 september op zaterdag 29 september het programma Totally Uncensored, waarin hij op bloemrijke wijze vertelt hoe de Scandinavische sekscinema de wereld veroverde.
...meer Jack Stevenson
...meer Totally Uncensored


Grindhouse
Op het festival is ook aandacht voor Grindhouse-films. De naam 'Grindhouse' verwijst naar oude bioscopen in grote Amerikaanse steden waar de hele dag door films vertoond werden. ...meer


Al Adamson
Aan het oeuvre van B-filmkoning Al Adamson (1929 - 1995) wordt een mini-retrospectief gewijd. ...meer


Extreme
Voor die-hards met een sterke maag is er het themaprogramma 'Extreme'. ...meer


Grindhouse

Op het festival is ook aandacht voor Grindhouse-films. De naam 'Grindhouse' verwijst naar oude bioscopen in grote Amerikaanse steden waar de hele dag door films, vaak met een exploiterend karakter, werden vertoond. Grindhouse is momenteel terug in de actualiteit doordat filmmakers Quentin Tarantino en Robert Rodriguez er een ode aan gebracht hebben met resp. Planet Terror en Death Proof.

Tijdens het BUT Film Festival worden twee Grindhouse-klassiekers vertoond: de vrouwengevangenisfilm The Big Doll House (Jack Hill, 1971), waarin Pam Grier en haar medegevangenen flink tekeer gaan, en de vrouwelijke wraakfilm Savage Streets (Danny Steinmann, 1984), met in de hoofdrol Linda Blair (10 jaar eerder het bezeten meisje uit The Exorcist) als een vrouw die er op uit is om de mannen te doden die haar doofstomme zus verkrachtten. En daarbij maakte ze gebruik van... een pijl en boog!