27 t/m 30 sept. 2007, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

Jack Stevenson
Totally Uncensored: A History of scandinavian Sex Cinema
Specialist Jack Stevenson presenteert in de nacht van vrijdag 28 september op zaterdag 29 september het programma Totally Uncensored, waarin hij op bloemrijke wijze vertelt hoe de Scandinavische sekscinema de wereld veroverde.
...meer Jack Stevenson
...meer Totally Uncensored


Grindhouse
Op het festival is ook aandacht voor Grindhouse-films. De naam 'Grindhouse' verwijst naar oude bioscopen in grote Amerikaanse steden waar de hele dag door films vertoond werden. ...meer


Al Adamson
Aan het oeuvre van B-filmkoning Al Adamson (1929 - 1995) wordt een mini-retrospectief gewijd. ...meer


Extreme
Voor die-hards met een sterke maag is er het themaprogramma 'Extreme'. ...meer


Ricardo Ribelles


De Spanjaard Ricardo Ribelles begon ooit als striptekenaar. Werk van hem werd gepubliceerd in o.a. het tijdschrift Rambla.

Op filmgebied is hij een echte duizendpoot: hij is regisseur, producent, scenarioschrijver, acteur, decorontwerper, cameraman. Al deze functies gooide hij in de strijd bij het tot stand brengen van zijn eerste film, het 16 minuten durende sf-/horrorepos Exorcio Deus Machine: La Misi�n (Exorcio Deus Machine: The Mission) uit 1996. Deze rolprent, met personages ge�nt op door zijn eigen stripfiguren, werd datzelfde jaar op het Catalaanse Internationale Filmfestival van Sitges prompt genomineerd als beste korte film.

De titel van deze korte film verwijst naar een genootschap dat in een postapocalyptische toekomstwereld onder leiding van 'De Baron' de duivel en diens dienaren bestrijdt. Dit werkstuk kan opgevat worden als een voorstudie c.q. voorloper van de film die op het festival vertoond wordt: El Bar�n Contra los Demonios (The Baron Against the Demons). Ook hierin nemen De Baron en de zijnen het op tegen de duivelse machten die de Aarde dreigen te verzwelgen. In tegenstelling tot zijn voorganger is Ribelles hierin echter n�et zelf te zien.

Kijk ook op www.elbaroncontralosdemonios.com