27 t/m 30 sept. 2007, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

Jack Stevenson
Totally Uncensored: A History of scandinavian Sex Cinema
Specialist Jack Stevenson presenteert in de nacht van vrijdag 28 september op zaterdag 29 september het programma Totally Uncensored, waarin hij op bloemrijke wijze vertelt hoe de Scandinavische sekscinema de wereld veroverde.
...meer Jack Stevenson
...meer Totally Uncensored


Grindhouse
Op het festival is ook aandacht voor Grindhouse-films. De naam 'Grindhouse' verwijst naar oude bioscopen in grote Amerikaanse steden waar de hele dag door films vertoond werden. ...meer


Al Adamson
Aan het oeuvre van B-filmkoning Al Adamson (1929 - 1995) wordt een mini-retrospectief gewijd. ...meer


Extreme
Voor die-hards met een sterke maag is er het themaprogramma 'Extreme'. ...meer


Nurse Sherri

Cover Nurse Sherri
Regie: Al Adamson
Land: VS
Jaar: 1978
Lengte: 88 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: geen
Met: Jill Jacobson, Geoffrey Land, Marilyn Joi, Mary Kay Pass

Kort voordat een in het occulte gespecialiseerde professor op de operatietafel overlijdt, springt een kwaadaardige geest van hem over op een - voluptueuze - verpleegster, Sherri genaamd. Hierdoor krijgt ze moorddadige neigingen. Lopend door het ziekenhuis laat ze, niets en niemand ontziend, een bloedig spoor achter zich...
Meer nog dan een slasherfilm is Nurse Sherri een sexploitation-film, waarin allerlei vormen van seks de revue passeren. Veel wordt echter op een dusdanig ludieke manier gebracht, dat er ook genoeg te lachen valt.
Maker Al Adamson (1929 - 1995) stond bekend als een typische low-budgetfilmer die tussen 1961 en 1983 B-filmpareltjes afleverde als Psycho A Go-Go, Satan's Sadists (later op DVD uitgebracht door Troma), Dracula vs. Frankenstein, Girls for Rent, Naughty Stewardesses en Blazing Stewardesses.
Deze film maakt deel uit van het Al Adamson-retrospectief.

Vertoning: vr. 28 sept., 18.00 uur, kleine bovenzaal

Kijk ook op The Al Adamson Horror Films Celebration Site