27 t/m 30 sept. 2007, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

Jack Stevenson
Totally Uncensored: A History of scandinavian Sex Cinema
Specialist Jack Stevenson presenteert in de nacht van vrijdag 28 september op zaterdag 29 september het programma Totally Uncensored, waarin hij op bloemrijke wijze vertelt hoe de Scandinavische sekscinema de wereld veroverde.
...meer Jack Stevenson
...meer Totally Uncensored


Grindhouse
Op het festival is ook aandacht voor Grindhouse-films. De naam 'Grindhouse' verwijst naar oude bioscopen in grote Amerikaanse steden waar de hele dag door films vertoond werden. ...meer


Al Adamson
Aan het oeuvre van B-filmkoning Al Adamson (1929 - 1995) wordt een mini-retrospectief gewijd. ...meer


Extreme
Voor die-hards met een sterke maag is er het themaprogramma 'Extreme'. ...meer


Fred Vogel
Fred Vogel


Fred Vogel, geboren op 18 april 1976 in Warren, New Jersey, is directeur en mede-eigenaar van de filmproductiemaatschappij Toe Tag Pictures.

In 2001 maakte hij zijn filmdebuut met het eerste deel van zijn - op het festival vertoonde - August Underground-trilogie. In elke film uit deze serie wordt de handel en wandel gevolgd van twee sadistische seriemoordenaars. Dit gebeurt steeds aan de hand van filmbeelden die met medeweten van de killers van elke martel- en moordpartij gemaakt zijn. Het een en ander gaf al gauw voeding aan het gerucht dat het hier om snuff movies zou gaan. Hoewel dat - gelukkig - bezijden de waarheid is, geeft het w�l aan hoe ongelooflijk veel overtuigingskracht deze nagelbijters stuk voor stuk bezitten.

In 2004 maakte hij een documentaire over de rock-/shockband Necrophagia getiteld Necrophagia: Sickness. In 2006 volgde de meer plotgeori�nteerde horrorfilm The Redsin Tower, die eveneens op het BUTFF-programma staat. Deze productie mag dan minder extreem zijn dan elk van de August Underground-delen, aan huiver- en schrikmomenten ontbreekt het hierin allerminst.

Daarnaast was Vogel als special effects-technicus betrokken bij het hier en daar parallellen met de August Underground-reeks vertonende Murder-Set-Pieces (2004) van Nick Palumbo. En v��r de camera stond hij - als zichzelf - in de openingsfilm van het BUT Film Festival van vorig jaar, de documentaireachtige voyeurisme- en fetisjismestudie S&Man (2006) van JT Petty (indertijd te gast op het festival).

Kijk ook op www.toetagpictures.com en www.augustunderground.com