27 t/m 30 sept. 2007, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

Jack Stevenson
Totally Uncensored: A History of scandinavian Sex Cinema
Specialist Jack Stevenson presenteert in de nacht van vrijdag 28 september op zaterdag 29 september het programma Totally Uncensored, waarin hij op bloemrijke wijze vertelt hoe de Scandinavische sekscinema de wereld veroverde.
...meer Jack Stevenson
...meer Totally Uncensored


Grindhouse
Op het festival is ook aandacht voor Grindhouse-films. De naam 'Grindhouse' verwijst naar oude bioscopen in grote Amerikaanse steden waar de hele dag door films vertoond werden. ...meer


Al Adamson
Aan het oeuvre van B-filmkoning Al Adamson (1929 - 1995) wordt een mini-retrospectief gewijd. ...meer


Extreme
Voor die-hards met een sterke maag is er het themaprogramma 'Extreme'. ...meer


Cinderella 2000

Cinderella 2000 (poster)
Regie: Al Adamson
Land: VS
Jaar: 1977
Lengte: 95 minuten
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Met: Catherine Erhardt, John Appleton, Vaughn Armstrong, Art Cacaro

In het jaar 2047 is seks verboden verklaard en wordt de handel en wandel van iedereen met robots nauwlettend in de gaten gehouden. Maar een meisje probeert zich te ontworstelen aan dit streng-totalitaire regime om bij de man te kunnen zijn van wie ze houdt.
Cinderella 2000 kan gezien worden als een voor volwassenen bestemde, naar de toekomst verplaatste versie van het sprookje van Assepoester. Naast een dosis (soft-)sekssc´┐Żnes staat de film bol van de vermakelijke elementen, zoals maffe kostuums, eenvoudig in elkaar geflanste robots, kleurige decors en lachspieren activerende dialogen.
Maker Al Adamson (1929 - 1995) stond bekend als een typische low-budgetfilmer die tussen 1961 en 1983 B-filmpareltjes afleverde als Psycho A Go-Go, Satan's Sadists (later op DVD uitgebracht door Troma), Dracula vs. Frankenstein, Girls for Rent, Naughty Stewardesses en Blazing Stewardesses.
Deze film maakt deel uit van het Al Adamson-retrospectief.

Vertoning: zo. 30 sept., 16.00 uur, grote zaal

Kijk ook op Fansite-pagina Cinderella 2000 en The Al Adamson Horror Films Celebration Site