27 t/m 30 sept. 2007, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

Jack Stevenson
Totally Uncensored: A History of scandinavian Sex Cinema
Specialist Jack Stevenson presenteert in de nacht van vrijdag 28 september op zaterdag 29 september het programma Totally Uncensored, waarin hij op bloemrijke wijze vertelt hoe de Scandinavische sekscinema de wereld veroverde.
...meer Jack Stevenson
...meer Totally Uncensored


Grindhouse
Op het festival is ook aandacht voor Grindhouse-films. De naam 'Grindhouse' verwijst naar oude bioscopen in grote Amerikaanse steden waar de hele dag door films vertoond werden. ...meer


Al Adamson
Aan het oeuvre van B-filmkoning Al Adamson (1929 - 1995) wordt een mini-retrospectief gewijd. ...meer


Extreme
Voor die-hards met een sterke maag is er het themaprogramma 'Extreme'. ...meer


Jack Stevenson
Jack Stevenson photo by ...


Jack Stevenson, geboren in 1955, is een Amerikaanse filmverzamelaar, -auteur en -docent met een voorliefde voor B-, underground- en trashfilms. Waarmee hij bij het BUT Film Festival dus exact aan het juiste adres is!

Hij schreef onder meer voor het Engelse blad Shock X-Press en het Duitse Splatting Image. Ook verschenen van zijn hand drie delen van het trash-/undergroundexpos� Pandemonium. In het Nederlandse filmblad Schokkend Nieuws berichtte hij van eind 1993 tot begin 1998 op sappige wijze over de B-filmcultuur in de rubriek Confessions of a Smutpeddler.

Sinds 1993 is hij woonachtig in Denemarken. Aan het European Film College in het Deense Ebeltoft was hij gedurende het schooljaar 1995/'96 verbonden als gastdocent en in de twee daaropvolgende jaren als fulltime docent.

Aan de korte Deense film The Day the Women Took Over or I Was a Teenage Neo-Impressionist uit 1998 werkte hij mee als uitvoerend producent. Ook leende hij zijn stem aan de hoofdpersoon uit deze productie, die tracht te ontkomen aan de vloek van� een varken.

Tegenwoordig houdt hij zich bezig met schrijven, het runnen van een kleine, in cult-, horror- en undergroundfilms gespecialiseerde filmdistributiemaatschappij en het organiseren van reizen voor filmmakers en -verzamelaars. Daarnaast verzorgt hij al vele jaren filmgerelateerde presentaties. Op het festival presenteert hij het programma Totally Uncensored: A History of Sacndinavian Sex Cinema. Niet te missen!

Kijk ook op site met essays van Jack Stevenson en site met informatie over Jack Stevensons boek Land Of a Thousand Balconies