27 t/m 30 sept. 2007, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

Jack Stevenson
Totally Uncensored: A History of scandinavian Sex Cinema
Specialist Jack Stevenson presenteert in de nacht van vrijdag 28 september op zaterdag 29 september het programma Totally Uncensored, waarin hij op bloemrijke wijze vertelt hoe de Scandinavische sekscinema de wereld veroverde.
...meer Jack Stevenson
...meer Totally Uncensored


Grindhouse
Op het festival is ook aandacht voor Grindhouse-films. De naam 'Grindhouse' verwijst naar oude bioscopen in grote Amerikaanse steden waar de hele dag door films vertoond werden. ...meer


Al Adamson
Aan het oeuvre van B-filmkoning Al Adamson (1929 - 1995) wordt een mini-retrospectief gewijd. ...meer


Extreme
Voor die-hards met een sterke maag is er het themaprogramma 'Extreme'. ...meer


div class='kop1'>Jack Ketchum�s The Girl Next Door
Regie: Gregory M. Wilson
Land: VS
Jaar: 2007
Lengte: 91 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: geen
Met: Blanche Baker, Daniel Manche, Blythe Auffarth, William Atherton, Catherine Mary Stewart, Grant Show

De veel stof doen opwaaiende bestseller van Jack Ketchum vormde de basis voor deze op feiten gebaseerde duistere thriller. Geproduceerd werd de film door Andrew van den Houten, die vorig jaar op het BUT Film Festival zijn imposante psychologische horrorfilm Headspace presenteerde.
Jack Ketchum�s The Girl Next Door is het schokkende relaas van de praktijken van een ernstig gestoorde alleenstaande moeder van drie jonge zonen bij wie twee weesmeisjes worden ondergebracht, Deze mentaal steeds verder afglijdende vrouw heeft zo haar eigen denkbeelden over opvoeding en tucht. Om de meisjes in het 'gareel' te houden, deinst ze er niet voor terug om lijfstraffen toe te passen. Haar geest is zelfs z� verwrongen, dat ze haar zoontjes aanmoedigt om haar hierbij een helpende hand toe te steken.
Deze ijzingwekkende spine chiller bewijst maar weer eens dat een waar gebeurd verhaal er soms vele malen harder in hakt dan de meest ongebreidelde horrorfantasie. Wat deze rolprent nog �xtra realistisch maakt, is het acteerwerk, dat van de bovenste plank is.

Vertoning: do. 27 sept., 22.00 uur, grote zaal

Kijk ook op www.thegirlnextdoorfilm.com en www.moderncine.com