27 t/m 30 sept. 2007, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

Jack Stevenson
Totally Uncensored: A History of scandinavian Sex Cinema
Specialist Jack Stevenson presenteert in de nacht van vrijdag 28 september op zaterdag 29 september het programma Totally Uncensored, waarin hij op bloemrijke wijze vertelt hoe de Scandinavische sekscinema de wereld veroverde.
...meer Jack Stevenson
...meer Totally Uncensored


Grindhouse
Op het festival is ook aandacht voor Grindhouse-films. De naam 'Grindhouse' verwijst naar oude bioscopen in grote Amerikaanse steden waar de hele dag door films vertoond werden. ...meer


Al Adamson
Aan het oeuvre van B-filmkoning Al Adamson (1929 - 1995) wordt een mini-retrospectief gewijd. ...meer


Extreme
Voor die-hards met een sterke maag is er het themaprogramma 'Extreme'. ...meer


Dead Daughters (Myortvye Docheri)

Cover Dead Daughters
Regie: Pavel Ruminov
Land: Rusland
Jaar: 2007
Lengte: 123 minuten
Taal: Russisch
Ondertiteling: Engels
Met: Yekaterina Sjeglova, Mikhail Dementjev, Nikita Yemsjanov, Darya Tsjarusja

In de buitenwijken van Moskou staat een op de vlucht zijnde man doodsangsten uit. Alleen in menigtes voelt hij zich nog enigszins veilig, In deze staat van opperste geestelijke verwarring is hij gekomen na het zien van de geesten van enkele jonge vrouwen. Later nemen ook anderen de spookverschijningen waar en ontwikkelen eveneens dergelijk gedrag. Met de moed der wanhoop trachten de slachtoffers het tij te keren, maar de grote vraag is: hoe?
In dit fraaie staaltje Russische cinema wordt op indringende wijze getoond hoe het leven van alledag wreed verstoord door iets onbevattelijks. Al komen de liefhebbers van horror met een grote H zeker aan hun trekken, waar deze film zijn kracht in de eerste plaats aan ontleent is een weldoordachte combinatie van suspense, paranoia, zinsbegoocheling en drama. Bovendien schetst regisseur Pavel Ruminov een boeiend beeld van de - bij ons praktisch onbekende - buitenwijken van de Russische hoofdstad.
�One of the most anticipated films in these parts for about a year now, Pavel Ruminov's Dead Daughters has shown a remarkable ability to divide audiences.� � Twitch

Vertoning: za. 29 sept., 18.00 uur, grote zaal

Kijk ook op http://theddmovie.com