27 t/m 30 sept. 2007, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

Jack Stevenson
Totally Uncensored: A History of scandinavian Sex Cinema
Specialist Jack Stevenson presenteert in de nacht van vrijdag 28 september op zaterdag 29 september het programma Totally Uncensored, waarin hij op bloemrijke wijze vertelt hoe de Scandinavische sekscinema de wereld veroverde.
...meer Jack Stevenson
...meer Totally Uncensored


Grindhouse
Op het festival is ook aandacht voor Grindhouse-films. De naam 'Grindhouse' verwijst naar oude bioscopen in grote Amerikaanse steden waar de hele dag door films vertoond werden. ...meer


Al Adamson
Aan het oeuvre van B-filmkoning Al Adamson (1929 - 1995) wordt een mini-retrospectief gewijd. ...meer


Extreme
Voor die-hards met een sterke maag is er het themaprogramma 'Extreme'. ...meer


Special Needs

Regie: Isaak James
Land: VS
Jaar: 2006
Lengte: 89 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: geen
Met: Isaak James, Eva James, Michael C. Kricfalusi, Jared Morgenstem

De succesvolle televisiemaker Warren Piece (gespeeld door regisseur/scenarist/producent/editor Isaak James) en zijn team worden door een tv-maatschappij ingehuurd om de nieuwe reality-reeks Handicaps op de rit te krijgen. Het gaat hier om een serie waarin kijkers het wel en wee kunnen volgen van een groep mensen met een lichamelijke en/of geestelijke handicap/afwijking.
Waar in deze release van Troma Entertainment de nadruk op ligt is het moeizame, soms hectische en regelmatig ronduit hilarische proces van de casting van kandidaten voor de serie. En daaronder bevinden zich enkele bijzonder rare snoeshanen... Dit alles is gefilmd in een documentaire-/reportage-achtige stijl, die het komische karakter van de film nog eens extra accentueert.

Vertoning: zo. 30 sept., 20.00 uur, kleine bovenzaal