27 t/m 30 sept. 2007, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

Jack Stevenson
Totally Uncensored: A History of scandinavian Sex Cinema
Specialist Jack Stevenson presenteert in de nacht van vrijdag 28 september op zaterdag 29 september het programma Totally Uncensored, waarin hij op bloemrijke wijze vertelt hoe de Scandinavische sekscinema de wereld veroverde.
...meer Jack Stevenson
...meer Totally Uncensored


Grindhouse
Op het festival is ook aandacht voor Grindhouse-films. De naam 'Grindhouse' verwijst naar oude bioscopen in grote Amerikaanse steden waar de hele dag door films vertoond werden. ...meer


Al Adamson
Aan het oeuvre van B-filmkoning Al Adamson (1929 - 1995) wordt een mini-retrospectief gewijd. ...meer


Extreme
Voor die-hards met een sterke maag is er het themaprogramma 'Extreme'. ...meer


Simon Cathcart
Simon Cathcart (rechts)
Simon Cathcart komt uit Groot-Brittanni�, maar is oorspronkelijk afkomstig uit Australi�. Ook vertoefde hij een jaar lang in Tokio. Naar eigen zeggen kwam de � niet van humor gespeende � filmmaker naar Engeland om �depressief te worden�.

In zijn nieuwe thuisland ging hij in toneelstukken spelen en kwam zo tegenover tal van vooraanstaande Britse acteurs te staan. Aan het Westminster College behaalde hij een graad op het vlak van media en ging hij vervolgens aan de slag als acteercoach. Meer dan 2000 acteurs heeft hij begeleid. Zo coachte hij niemand minder dan Keanu Reeves voor The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. Andere mensen die hij de kneepjes van het vak bijbracht hebben gespeeld in o.a. Sex in the City, Lock Stock and Two Smoking Barrels, Mission Impossible en Tomb Raider.

Als regisseur debuteerde in 2002 met zijn 26 minuten durende film Black Velvet, gebaseerd op zijn eigen scenario en met hemzelf in een van de hoofdrollen. Hierin hopen drie mannen in een traditionele Ierse pub tot zaken te kunnen komen omtrent een pas ontdekt aardolieveld. Maar iemand vangt hun verhaal op gooit roet in het eten�
Black Velvet werd op het Galway Film Festival onderscheiden met een Silver Award en werd verder vertoond op onder meer het LA International Film Festival.
Van deze korte film wil hij nog een keer een director�s cut van een minuut of tien maken en dan opnieuw inzenden naar allerlei festivals.

Zijn tweede film, Stagknight (2007), vertoond op het festival, is tevens zijn eerste lange film. Ook ditmaal speelde hij zelf mee. Het script schreef hij samen met Robert Mercer. Tevens fungeerden zij beiden als producent van de film. Laatstgenoemde produceerde onder meer de vampierfilm Razor Blade Smile (1998) van Jake West, die vorig jaar op het BUT Film Festival te gast was met Evil Aliens.

In Stagknight, een knotsgekke parodie op horrorfilms en komedies uit de jaren �70 en �80,.trekt een groep jongeren de bossen in om daar flink de beest uit te gaan hangen. Ook hebben ze voor een van de deelnemers een vrijgezellenfeest georganiseerd. Enkelen van hen voeren een ceremonie uit en laten daarmee een ridder uit de tijd van Koning Arthur ontwaken. En die eeuwenoude strijder geeft allesbehalve goede bedoelingen� Zelf omschrijft Cathcart de film als �Porky�s meets Predator�.

Kijk ook op www.stagknight.com