27 t/m 30 sept. 2007, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

Jack Stevenson
Totally Uncensored: A History of scandinavian Sex Cinema
Specialist Jack Stevenson presenteert in de nacht van vrijdag 28 september op zaterdag 29 september het programma Totally Uncensored, waarin hij op bloemrijke wijze vertelt hoe de Scandinavische sekscinema de wereld veroverde.
...meer Jack Stevenson
...meer Totally Uncensored


Grindhouse
Op het festival is ook aandacht voor Grindhouse-films. De naam 'Grindhouse' verwijst naar oude bioscopen in grote Amerikaanse steden waar de hele dag door films vertoond werden. ...meer


Al Adamson
Aan het oeuvre van B-filmkoning Al Adamson (1929 - 1995) wordt een mini-retrospectief gewijd. ...meer


Extreme
Voor die-hards met een sterke maag is er het themaprogramma 'Extreme'. ...meer


Viva

Cover Viva
Regie: Anna Biller
Land: VS
Jaar: 2007
Lengte: 121 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: geen
Met: Anna Biller, Jared Sanford, Bridget Brno, Chad England

In deze in 1972 spelende film ontdekt een door haar man verlaten huisvrouw wat de seksuele revolutie zoal teweeggebracht heeft. Op zoek naar liefde en avontuur komt ze in aanraking met nudisten, hippies, fotomodellen, prostitutie, biseksualiteit en zigeuners. Dit alles ervaart ze als uitermate bevrijdend.
Viva is een weelderig visueel commentaar op de exponenten van de seksuele revolutie en een eerbetoon aan het beste van de exploitatiecinema, vari�rend van Herschell Gordon Lewis' Suburban Roulette tot Radley Metzgers Camille 2000. Hierbij is regisseur �n hoofdrolspeelster Anna Biller erin geslaagd om haar film een authentieke jaren '70-look mee te geven. Verder ontbreekt het niet aan humor en bezitten de in felle kleuren gedoopte beelden een lekker camp-achtige uitstraling.

Vertoning: za. 29 sept., 16.00 uur, grote zaal

Kijk ook op www.lifeofastar.com