27 t/m 30 sept. 2007, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

Jack Stevenson
Totally Uncensored: A History of scandinavian Sex Cinema
Specialist Jack Stevenson presenteert in de nacht van vrijdag 28 september op zaterdag 29 september het programma Totally Uncensored, waarin hij op bloemrijke wijze vertelt hoe de Scandinavische sekscinema de wereld veroverde.
...meer Jack Stevenson
...meer Totally Uncensored


Grindhouse
Op het festival is ook aandacht voor Grindhouse-films. De naam 'Grindhouse' verwijst naar oude bioscopen in grote Amerikaanse steden waar de hele dag door films vertoond werden. ...meer


Al Adamson
Aan het oeuvre van B-filmkoning Al Adamson (1929 - 1995) wordt een mini-retrospectief gewijd. ...meer


Extreme
Voor die-hards met een sterke maag is er het themaprogramma 'Extreme'. ...meer


accreditatie
persberichten
BUTFF

persbericht 27-11-2006
VIER DAGEN UNDERGROUND- EN TRASHFILMS IN BREDA

Liefhebbers van bizarre, merkwaardige, experimentele of anderszins van het gangbare afwijkende films worden van 14 t/m 17 december op hun wenken bediend. Want dan vindt in Breda voor de eerste maal het BUT (B-movie, Underground en Trash) Film Festival plaats.

J.T. Petty, de schrijver/regisseur van Mimic: Sentinel, presenteert op het festival zelf S&Man, zijn zeer goed ontvangen docu-horrorfilm over voyeurisme, fetisjisme en snuff movies. Wenzel Storch, schrijver en regisseur van het bizarre Sommer der Liebe wordt ge�erd met een retrospectief.
Het gloednieuwe festival wordt afgesloten met de allerlaatste aflevering van de allerlaatste editie van De Nacht van de Wansmaak: The Final Chapter. Via fragmenten van de meest uiteenlopende films laat Jan Doense alias 'Mr. Horror' zien, welke hoogtepunten van wansmaak de filmindustrie zoal heeft gekend.

Programma
Op het programma van het BUTFF staan verder onder meer Citizen Toxie: The Toxic Avenger Part IV van Lloyd Kaufman (hilarische superheldenfilm van de New Yorkse studio Troma), Evil Aliens Evil Aliens van Jake West (buitenaards splatterfestijn uit Engeland), Kraftwerk 3714 van Markus Widegren (bovennatuurlijke suspense uit Zweden) en Zombie Honeymoon van Dave Gebroe (romantische zombiefilm uit de VS). Afkomstig uit Noord-Brabant zijn Horizonica van Ramon Etman (zombiespektakel met bliksemoptredens van diverse BN'ers) en Bum Fu van Elwin Rijken (keiharde kung fu gemixt met droge humor). Daarnaast is er de Nederlandse premi�re van de meermaals bekroonde Amerikaanse psychologische horrorfilm Headspace van Andrew van den Houten. Hierin wordt een man achtervolgd door gruwelen uit het verleden.

Op vrijdagmiddag 15 december geeft Wenzel Storch een presentatie/lezing over zijn werk. Daarnaast krijgen beginnende filmmakers een kans hun werk te vertonen in het artprogramma.

Peepshow
Gedurende het hele festival zal meerdere malen in een zaaltje dat plaats biedt aan zon 30 mensen een peepshow opgevoerd worden. Geen echte peepshow, maar een compilatie van pornofilmpjes uit de jaren '70. Zonder geluid, maar w�l met live muziek.

Locatie
Het festival wordt gehouden in het Electron aan de Belcrumweg 19 in Breda. Het programma speelt zich af in twee zalen (het peepshowzaaltje niet meegerekend). Daarnaast is er nog een expositie over symbolen en zwarte kunst te zien.