27 t/m 30 sept. 2007, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

Jack Stevenson
Totally Uncensored: A History of scandinavian Sex Cinema
Specialist Jack Stevenson presenteert in de nacht van vrijdag 28 september op zaterdag 29 september het programma Totally Uncensored, waarin hij op bloemrijke wijze vertelt hoe de Scandinavische sekscinema de wereld veroverde.
...meer Jack Stevenson
...meer Totally Uncensored


Grindhouse
Op het festival is ook aandacht voor Grindhouse-films. De naam 'Grindhouse' verwijst naar oude bioscopen in grote Amerikaanse steden waar de hele dag door films vertoond werden. ...meer


Al Adamson
Aan het oeuvre van B-filmkoning Al Adamson (1929 - 1995) wordt een mini-retrospectief gewijd. ...meer


Extreme
Voor die-hards met een sterke maag is er het themaprogramma 'Extreme'. ...meer


Een tipje van de sluier rond het programma wordt nu opgelicht. Kijk onder Films A-Z

Streaming uitzendingen
Gedurende het gehele festival zijn er iedere avond vanaf tien uur filmfragmenten en interviews met regisseurs op www.kleurentelevizie.nl/live
Openingsfilm
POSTAL Openingsfilm van het festival is Postal, de nieuwste (Engelstalige) film van de Duitse regisseur Uwe Boll (House of the Dead, Alone in the Dark, Bloodrayne). In deze niets en niemand ontziende satire op de hedendaagse wereld overvalt een werkloze loser in opdracht van een sekteleider een pretpark, maar liggen ook de Taliban (jazeker) op de loer, met enigszins andere bedoelingen. Met de film, die een sterk provocerende lading heeft, hoopt Boll een brede maatschappelijke discussie op gang te brengen over thema's als religie, vrijheid van meningsuiting, terrorismebestrijding en oorlogsvoering.
Op dit moment houdt Postal de gemoederen in Duitsland flink bezig getuige de volgende nieuwsberichten:
RTL 2
ZDF

Gasten
Vol trots kunnen we de komst aankondigen van de volgende gasten:
Fred Vogel - Fred Vogel, regisseur en producer van o.a. de August Underground-trilogie.
- Jack Stevenson, samensteller van het vrijdagnacht-programma Totally Uncensored: A History of Sacndinavian Sex Cinema.
- Simon Cathcart, regisseur van de film Stagknight, die zijn Europeese premi�re beleeft of het BUTFF. En Jason Hyde, een van de hoofdrolspelers in Stagknight.
- Ricardo Ribelles, regisseur van El Baron Contra los Demonios (The Baron Against the Demons).
- Caroline Cristofaro, een van de hoofdrolspeelsters in NyMpha van Ivan Zuccon; zij zal op 29 september op het festival aanwezig zijn voor een Q&A.
- Alexandra Underhill, kledingontwerpster van Hero Tomorrow.
- Elwin Rijken, regisseur van Floppers op Vakantie en Maffibaaah!.
- Hector Chàvez, regisseur van And the Dutch Created the Netherlands.
- En onder voorbehoud Jenni Meredith, regisseur van Data Dance.


Premières
Net als op de meeste andere filmfestivals staan ook op het BUTFF verschillende premières op het programma. Nederlandse premières zijn er voor de openingsfilm Postal, Dead Daughters,The Hamster Cage, NyMpha en Il Bosco Fuori. Ook voor de allereerste keer te zien in Nederland zijn de zogenaamde X-Ray-films van Aldir Mendes de Souza, die triest genoeg afgelopen januari overleed. Black Hole, een documentaire over deze Braziliaanse filmmaker, die tevens plastisch chirurg was en een r�ntgencamera gebruikte in zijn werk, zal in het kader van ons eerbetoon aan hem eveneens vertoond worden.
Films die op het festival hun Europese première beleven zijn Hero Tomorrow van Ted Sikora, Stagknight van Simon Cathcart en Acne van Rusty Nails.


BUTFF 2007
van donderdag 27 t/m zondag 30 september 2007
Opnieuw zal het BUTFF Breda teisteren met haar bizarre, merkwaardige, experimentele of anderszins van het gangbare afwijkende films. Het BUT (B-movie, Underground en Trash) Film Festival vindt opnieuw plaats in Electron.
Dit jaar hebben we niet alleen meer films, maar ook meer muziek, performance en kunst dan vorig jaar. En dat alles in gepaste BUTFF-stijl natuurlijk!