14 t/m 17 dec. 2006, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

BUTFF 2006 Vrede in Oorlog

Als extra programma tijdens het nieuwe BUT Filmfestival in Electron organiseert het media-archief inc. het programma "VREDE IN OORLOG". meer


BUTFF 2006 Retrospectief Wenzel Storch

Tijdens BUTFF 2006 zullen alle films van Wenzel Storch te zien zijn.
Retrospectief Wenzel Storch


Nacht van de Wansmaak op BUTFF 2006

Op zaterdag 16 december 2006, de Nacht van de Wansmaak bij BUTFF. De final chapter voor de allerlaatste keer te zien in Breda. Trailers & filmfragementen die een aanslag op uw geestelijke gezondheid zullen doen. lees meer op
De Nacht van de Wansmaak
denachtvandewansmaak.nl


Horizonica

Regie: Ramon Etman
Co-regie: Fabian van Dongen
Land: Nederland
Jaar: 2006
Lengte: 130 minuten
Taal: Nederlands en Engels
Ondertiteling: Nederlands (bij enkele scenes)

Via het waterleidingsysteem grijpt een mysterieus virus in razend tempo om zich heen. Een virus, dat bij mensen al het kwade in hen naar boven brengt. Hierdoor ontstaat een almaar groeiend leger zombies. Tot degenen die met de ondoden te kampen krijgen, behoren ook enkele studenten, die voor een ontgroening in het bos gedropt waren. Zij hadden zich hun avontuur héél anders voorgesteld?
Met de verwezenlijking van deze film is na 20 jaar de jeugddroom van regisseur Etman uitgekomen. Aan deze Eindhovense productie werkten 1236 mensen belangeloos mee. Daarmee staat Horizonica in de annalen gegrift als het grootste vrijwilligersproject uit de Nederlandse filmgeschiedenis, wat op zich al bijzonder is. In de cast ontwaren we een verscheidenheid aan bekende gezichten, waaronder Troma-baas Lloyd Kaufman, acteurs Antonie Kamerling en Joost Prinsen, actrice Aukje van Ginneken, zanger Henk Westbroek (tevens de man achter de themasong van de film, Zombies), DJ Rob Stenders, kok Pierre Wind, zangeres Salemme Guiaux en de zéker niet te min zijnde hippie-troubadour Armand.
Horizonica ging op 30 september jl. op het Nederlands Film Festival in premiere. Het BUT Film Festival is wereldwijd het tweede festival waarop de rolprent, die tal van verwijzigen naar de filmwereld bevat, te bewonderen is.

vertoning: vr. 15 dec. 20.30 uur Electron Grote zaal

Kijk ook op www.horizonica.nl