14 t/m 17 dec. 2006, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

BUTFF 2006 Vrede in Oorlog

Als extra programma tijdens het nieuwe BUT Filmfestival in Electron organiseert het media-archief inc. het programma "VREDE IN OORLOG". meer


BUTFF 2006 Retrospectief Wenzel Storch

Tijdens BUTFF 2006 zullen alle films van Wenzel Storch te zien zijn.
Retrospectief Wenzel Storch


Nacht van de Wansmaak op BUTFF 2006

Op zaterdag 16 december 2006, de Nacht van de Wansmaak bij BUTFF. De final chapter voor de allerlaatste keer te zien in Breda. Trailers & filmfragementen die een aanslag op uw geestelijke gezondheid zullen doen. lees meer op
De Nacht van de Wansmaak
denachtvandewansmaak.nl


Bum Fu: A Joint Venture

Regie: Elwin Rijken
Land: Nederland
Jaar: 2004
Lengte: 95 minuten
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Geen

In deze flitsende mix van martial arts en humor krijgt een sportschooleigenaar het aan de stok met een geheim genootschap van zwervers (vandaar ook de titel: 'bum' = zwerver). E�n van deze zwervers bekwaamt zich met wat hulp in de oosterse gevechtskunst en sluit zich hierbij aan. En dan is het: no more mr. nice guy!
Verschillende medewerkers van een andere Noord-Brabantse film, Horizonica, eveneens te zien op het BUT Film Festival, werkten mee aan Bum Fu - en omgekeerd. Zo zien we in Bum Fu Ramon Etman en Fabian van Dongen, resp. regisseur en co-regisseur van Horizonica, voorbijkomen. Maar ook �chter de schermen was er kruisbestuiving van talent. Verder zijn er bliksemoptredens van de professionele vechtkunstenaar Bob Schrijber en voormalig oranjefanaat Johan Vlemmix.
Bum Fu is grotendeels een toonbeeld van improvisatie: met een echt script werd niet gewerkt, louter met enkele plotlijnen. Niets van de stunts die de kijker voorgeschoteld krijgt, is getrukeerd; alles in de film is �cht. Dat maakt de prestatie van Eindhovenaar Elwin Rijken en zijn team des te indrukwekkender. Temeer daar men werkte met slechts beperkte middelen. Waarmee maar weer eens bewezen is dat een van de actie bulkende film niet per definitie veel geld hoeft te kosten!

vertoning: vr. 15 dec. 23.00 uur Kop

Kijk ook op www.b-pro.nl