14 t/m 17 dec. 2006, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

BUTFF 2006 Vrede in Oorlog

Als extra programma tijdens het nieuwe BUT Filmfestival in Electron organiseert het media-archief inc. het programma "VREDE IN OORLOG". meer


BUTFF 2006 Retrospectief Wenzel Storch

Tijdens BUTFF 2006 zullen alle films van Wenzel Storch te zien zijn.
Retrospectief Wenzel Storch


Nacht van de Wansmaak op BUTFF 2006

Op zaterdag 16 december 2006, de Nacht van de Wansmaak bij BUTFF. De final chapter voor de allerlaatste keer te zien in Breda. Trailers & filmfragementen die een aanslag op uw geestelijke gezondheid zullen doen. lees meer op
De Nacht van de Wansmaak
denachtvandewansmaak.nl


Citizen Toxie: The Toxic Avenger Part IV

Regie: Lloyd Kaufman
Land: VS
Jaar: 2000
Lengte: 108 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Engels

Tot misschien wel de bekendste films uit de stal van de New Yorkse maatschappij Troma behoren de Toxic Avenger-films. In de eerste film uit de reeks, die in 1984 uitkwam, zagen kijkers hoe een schoonmaker door de val in een vat giftig afval muteerde tot een mismaakte superheld. De Toxic Avenger, bijgenaamd Toxie, was geboren.
In het op het BUT Film Festival gepresenteerde vierde en voorlopig laatste deel uit de cyclus krijgt Toxie het aan de stok met zijn kwaadaardige alter ego, Noxie. Hierdoor raakt Tromaville, de fictieve stad in New Jersey waarin veel Troma-films gesitueerd zijn, in rep en roer. Het komt meer dan eens tot schermutselingen tussen de twee kemphanen. Maar gelukkig kan Toxie rekenen op de hulp van andere Troma-archetypes als Sgt. Kabukiman, N.Y.P.D. en Dolpin Man.
In Citizen Toxie schitteren Troma-coryfeeën als Debbie Rochon, Tiffany Shepis, James Gunn (nu goed boerend als filmmaker, o.a. van Slither) en Joe Fleishaker (Troma's grootste actiester, waarbij 'grootste' opgevat moet worden als 'omvangrijkste'). Ook maken enkele andere bekenden hun opwachting. Zo zijn daar Corey Feldman (beroemd in de jaren '80), filmmaker Eli Roth (bekend van o.a. Cabin Fever), Playboy-uitgever Hugh Hefner plus playmates), scream queen Julie Strain, Strains eega Kevin Eastman (uitgever van het stripblad Heavy Metal) en Motörhead-voorman Lemmy Kilmeister (om even in heavy metal-sferen te blijven). Ook regisseur en Troma-directeur Lloyd Kaufman duikt even op. De burgemeester van Tromaville wordt, á propos, neergezet door pornoster Ron Jeremy. Deze laat zien, te beschikken over een groot? komisch talent. Een filmische achtbaanrit om niet snel te vergeten!

vertoning: za. 16 dec. 18.00 uur Electron Grote zaal
vertoning: zo. 17 dec. 20.30 uur Podium Bloos

Kijk ook op www.troma.com/citizentoxie