14 t/m 17 dec. 2006, Electron Breda
home programma kaarten films insturen pers over butff links archief

BUTFF 2006 Vrede in Oorlog

Als extra programma tijdens het nieuwe BUT Filmfestival in Electron organiseert het media-archief inc. het programma "VREDE IN OORLOG". meer


BUTFF 2006 Retrospectief Wenzel Storch

Tijdens BUTFF 2006 zullen alle films van Wenzel Storch te zien zijn.
Retrospectief Wenzel Storch


Nacht van de Wansmaak op BUTFF 2006

Op zaterdag 16 december 2006, de Nacht van de Wansmaak bij BUTFF. De final chapter voor de allerlaatste keer te zien in Breda. Trailers & filmfragementen die een aanslag op uw geestelijke gezondheid zullen doen. lees meer op
De Nacht van de Wansmaak
denachtvandewansmaak.nl


Programma 2006

Tijdens het festival zal J.T. Petty, de schrijver/regisseur van Mimic: Sentinel, zelf zijn film S&Man komen presenteren. S&Man is een docu-horrorfilm over voyeurisme, fetisjisme en snuff movies.

Programma
Op het programma van het BUTFF staan verder onder meer Citizen Toxie: The Toxic Avenger Part IV van Lloyd Kaufman (hilarische superheldenfilm van de New Yorkse onafhankelijke studio Troma), Evil Aliens Evil Aliens van Jake West (buitenaards splatterfestijn uit Engeland), Kraftwerk 3714 van Markus Widegren (bovennatuurlijke suspense uit Zweden) en Zombie Honeymoon van Dave Gebroe (romantische zombiefilm uit de VS). Afkomstig uit Noord-Brabant zijn Horizonica van Ramon Etman (door 1236 vrijwilligers gerealiseerd zombiespektakel met bliksemoptredens van diverse BN'ers) en Bum Fu: A Joint Venture van Elwin Rijken (keiharde kung fu gemixt met gortdroge humor). Daarnaast is er de Nederlandse premi�re van de meermaals bekroonde Amerikaanse psychologische horrorfilm Headspace van Andrew van den Houten. Hierin wordt een man achtervolgd door gruwelen uit het verleden.

Op vrijdagmiddag 15 december geeft Wenzel Storch een presentatie/lezing over zijn werk. Daarnaast krijgen beginnende filmmakers een kans hun werk te vertonen in het artprogramma.

Peepshow
Gedurende het hele festival zal meerdere malen in een zaaltje dat plaats biedt aan zo'n 30 mensen een 'Peepshow' opgevoerd worden. Geen echte peepshow, maar een compilatie van pornofilmpjes uit de jaren '70. Zonder geluid, maar w�l met live muziek.

Locatie
Het festival wordt gehouden in het centrum voor audiovisuele kunsten Electron aan de Belcrumweg 19 in Breda. Het programma speelt zich af in twee zalen (het 'Peepshow'-zaaltje niet meegerekend). Daarnaast is in het gebouw een expositie over symbolen en zwarte kunst te bezichtigen.
Gasten
Vol trots kunnen we de komst aankondigen van verschillende gasten:
J.T. Petty Vanaf 14 december zullen J.T. Petty, regisseur van de film S&Man, en Andrew van den Houten, maker van Headspace, aanwezig zijn.

Ook verwelkomen we de filmmakers Jake West (Evil Aliens), Ramon Etman (Horizonica) en Elwin Rijken (Bum Fu: A Joint Venture en enkele korte films).

Wenzel Storch (retrospectief), aan wiens oeuvre een retrospectief gewijd wordt, zal het hele festival in Breda vertoeven. Op vrijdag 15 december zal hij om 15.00 uur een presentatie over zijn werk geven. De toegang hiervoor is gratis. Van Storch zullen 3 films te zien zijn: Sommer der Liebe, Die Glanz dieser Tage en Die Reise ins Gl�ck .


De Nacht van de Wansmaak: The Final Chapter
Laat op de avond van zaterdag 16 december is het op BUTFF tijd voor De Nacht van de Wansmaak:
The Final Chapter. Dit is echt de �llerlaatste kans om dit unieke gebeuren mee te maken! De Nacht van de Wansmaak


BUTFF
VIER DAGEN UNDERGROUND- EN TRASHFILMS IN BREDA
Liefhebbers van bizarre, merkwaardige, experimentele of anderszins van het gangbare afwijkende films worden van 14 t/m 17 december op hun wenken bediend. Want dan vindt in Breda voor de eerste maal het BUT (B-movie, Underground en Trash) Film Festival plaats. meer